• DOLAR 32.565
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2432.365
  • ...
Akçakale'de 'Uyuşturucuya Hayır' semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Kaymakamlığı madde bağımlığı ve bilişim suçları ile ilgili Orta öğretim okullarında seminerler düzenliyor.Akçakale Anadolu İmam Hatip lisesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda başlatılan seminere, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, Milli Eğitim Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

‘Bir Kereden Çok Şey Olur’,’Kod adı Beyaz Ölüm’ ve ‘Ortam Sanal Suç Gerçek’ isimli kitaplarının yazarı İsa Altun, Orta öğretim okullarında bağımlılık ve bilişim suçları üzerine seminer verdi.

 

17 yıldır okullara ve STK'lara bu alanda yaşadığı tecrübe ve deneyimleri hikâyeler eşliğinde anlatan Altun, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Altun, liseli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği seminerde;  “Karanlık ruhlu odakların yeni adresi çocuklarımız. Ergenlerden ziyade ebeveynlerin bile günlük hayatta çözemedikleri sorunlar olabiliyor. İnsanlar yaşadıkları sıkıntıları maddeye yönelmeden de çözebilirler. Profesyonel yardım alınarak her problem aşılabilir. Çözümün adresi asla bağımlılık yapıcı maddeler değildir.” dedi.

 

“Aileler bilgisayarı çocukların odasında bulundurmamalıdır”

İnternet kullanımı hakkında da bilgiler veren Altun, “Aileler bilgisayarı çocukların odasında bulundurmamalıdır. Çocuğun hangi siteleri ziyaret ettiği hangi sözcükleri aradıkları aslında bilinebilir. Bunun için aileler bilgisayara yüklenecek program sayesinde kontrolü sağlayabilirler.13 yaşından küçük çocuklara sosyal paylaşım hesabı açan aileler var. Bu düşündürücü ve içinde büyük tehlikeleri barındıran bir gerçektir. Son dönemde insanlar bilmeden bilişim suçlarına karışıyorlar. Herhangi bir haber portalında ya da sosyal paylaşım sitelerinde fikir ve düşünce özgürlüğünü hakaret suçu ile karıştıran insanlar var. Yorum yazan ya da hakaret eden insanların sayısında büyük artış gözlemleniyor. Çok dikkatli olmakta yarar var.” uyarılarda bulundu.

 

Madde bağımlılığı ve internet suçları ile ilgili seminerlerin Akçakale’deki orta öğretim okullarında Yazar İsa Altun’un sunumuyla bir hafta boyunca devam edeceği öğrenildi. (İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir