• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
BTSO, "Usulsüz yapılan ihaleyle devlet resmen soyuluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol yapım ihalesinde usulsüzlük yapıldığını öne süren Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, resmen devletin soyulduğunu belirterek, ihalenin iptal edilmesini istedi.

 

İLKHA’ya açıklamada bulunan Tezcan, daha önce iptal edilen ihalede yine usulsüzlük yapıldığını öne sürerek, çok düşük maliyetlerle yapılabilecek işin, büyük paralarla ihale edildiğini iddia etti.

 

İhale, davetiye usulüyle yapılmıştır

Tezcan, Davetiye usulüyle yapılan ihalelerde devletin zarara uğratıldığını belirterek şöyle konuştu: “Burada yapılan iş, maliyetini bilmediğimiz halde daha önce 56 milyon TL'ye ihaleye çıkarılmıştı. Bu işin sokakta konuşulan bedeli ise, 10 ile 15 milyon TL arasındadır. Bugün tekrar davetiye usulü ile Bitlis'te yaşayan hiçbir firmanın davet edilmediği bir ihale yapılıyor.”dedi.

 

85 milyon TL’ye yeniden ihaleye çıkarılan iş için, bazı firmalardan gelen yetkililerin, içeriye dilekçe vererek bunu 30 ile 40 milyon TL arasında yapabileceklerini ileri sürdüklerini kaydeden Tezcan, “Burada 85 milyon TL olan ihale bedelinden 55 Milyon TL devlete para kalacak. Biz aynı zamanda bu paraların harcandıkları yerin yanlış olduğuna inanıyoruz. Yapılan yolun güvenlik yolu olduğu söyleniyor. Bu kadar paranın güvenlik yolu için kullanılması bizleri endişelendiriyor. Çözüm sürecinin var olduğu söylenilen bu ortamda, devletin gönderdiği paranın güvenlik yol yapımı için kullanılmasının bir mantığı yoktur” ifadesinde bulundu.

 

Tezcan, yapılan ihalelerin şeffaf olması ve devletin bu bölgeye gönderdiği paranın doğru yerde ve doğru şekilde kullanılmasını istediklerini söyledi.

 

‘Bu para ile yaklaşık 100 köyün kanalizasyonu, yolu, alt yapısı biter’

Bu para ile yaklaşık 100 köyün kanalizasyonu, yolu, alt yapısı yapılabileceğinin altını çizen Tezcan, sözlerine devamla; “Bizim hedefimiz burada devletin parasının heba etmemeleridir. Yapılan haksızlıklara son verilmelidir. Türkiye'nin en geri kalmış ili olan Bitlis'e gelen paraların başkalarına peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Kesinlikle yasal çerçevelerin dışına çıkmadan mücadelemizi vereceğiz. Bütün yetkili makamlara bu durumu bildireceğiz. Bu kadar geri kalmamızın sebepleri buraya gelen kaynakların başkalarının bu şekilde götürmesidir. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. İhaleyi iptal etsinler. Bunları yapanlar hakkında yasal işlemlerini başlatılmasını istiyoruz. Yapılan ihale için söylemlere göre dün saat 18.00'de onay verilmiş, bugün de ihalesi yapılıyor. 80 milyon TL'lik bir ihaleyi bir günde yapıyorlar. Huzur ortamını yakaladığımız bu süreçte, artık bu bölgeye gelen kaynakların devleti zarara uğratmaya çalışanlara peşkeş çekilmesini istemiyoruz.Hala soruşturması devam eden bir işin, yeniden ihaleye çıkarılmasını anlamış değiliz” şeklinde konuşarak ihaledeki usulsüzlüğün ortadan kaldırılmamsını istedi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir