• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Hurdacılarla mücadele başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – At arabalarıyla şehir trafiğini tehlikeye düşürüp, görüntü kirliliğine de yol açan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla kağıt toplayanlara yönelik denetimlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde kalan hurda toplama merkezlerinin kaldırılması için de düğmeye bastı.

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ankara yolu kenarında Sarı Cami’nin batı kısmında bulunan hurdalığın kaldırılması çalışmalarını başlattı.

 

Özellikle ana arterlerde at arabalarıyla trafiği tehlikeye sokan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla sokak aralarında hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkileyen kağıt toplayanlara yönelik daha önce denetim çalışmalarını başlatan Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Ankara Yolu kenarında Sarı Cami’nin batı kısmındaki hurdalığın kaldırılması için de düğmeye bastı.

 

Sabah saatlerinde polis ekiplerinin güvenlik önlemi altında bölgeye gelen zabıta ekipleri, hurdalık işletmecilerini uyarırken, Sarı Cami’nin hemen yanında bulunan Vakıflar mülkiyetindeki araziye konulan hurda malzemeleri de iş makineleriyle kaldırdı. Söz konusu hurdalığın kısa sürede bölgeden kaldırılacağı belirttirilirken, özellikle kent merkezinde görüntü kirliliğine yol açan tüm hurdalık alanların periyodik olarak tahliye edileceği açıklandı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir