• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Katar Emiri`nden Hamas-Fetih Mutabakatına Tebrik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOHA  - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal`i, Filistin siyasi hareketleri Fetih ve Hamas arasındaki ayrılığı sona erdiren milli mutabakat anlaşmasından dolayı tebrik ettiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA`da yer alan haberde, Katar Emiri Al Sani, Abbas ve Meşal ile Doha`daki Bahr Sarayı`nda bir araya geldi. Görüşmede, Katar Emiri`nin, Abbas ve Meşal`i, 23 Nisan`da Filistinli siyasi hareketler arasındaki ayrılığı sona erdiren milli mutabakat anlaşması için tebrik ettiği belirtildi.

Al Sani`nin, Filistin siyasi hareketleri arasındaki ayrılıkları sona erdirerek Filistin halkının çıkar ve taleplerini gerçekleştirecek tüm girişimleri ülkesinin desteklediğini söylediği kaydedildi.

Görüşmede Abbas ve Meşal`in ise Katar Emirine "Filistin halkının meşru hakkı başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurulması için verdiği destekten" dolayı teşekkür ettikleri aktarıldı. Görüşmede, Filistin meselesindeki son gelişmelerin ele alındığı iletildi.

Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 23 Nisan`da Hamas ile Fetih arasında, devlet başkanlığı ile genel ve ulusal meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını, uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir