• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Ubeydullah Durna Diyarbakır`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Şura Der,  3 yıl önce PKK/BDP`liler tarafından katledlilen kapatılan Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna için bir program düzenledi.

Şura Der`in Kayapınar ilçesindeki binasında düzenlenen programda konuşmalar  yapıldı, Durna için bestelenen eserler seslendirildi. 

Program saat 20.30`da M. Ata Kaya`nın  Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan M. Emin Olgun Hoca, Ubeydullah Durna`nın hayatından ve mücadelesinden kısa kesitler aktardı.

Konuşmasında şehit ve şehadetin önemine dikkat çeken Olgun Hoca, şunları kaydetti: "Şehitler her çağın en güzide insanlarıdır.  Onlar kendilerini feda ederek İslam toplumunun ayakta kalmasını sağlamışlardır. Allah’a hamd olsun ki Asrı Saadet`teki şehitler gibi günümüzde de kendini İslama feda eden erler çıkmıştır. Şehadet öylesine güzel bir unvandır ki herkes bu ünvanla anılmak ister. Hatta İslam ile alakası olmayan batıl düşüncelere sahip kişiler bile öldüğü zaman etrafındaki gruplar onu şehit olarak anmaya başlamaktadır. Oysa Rabbimiz Bakara Suresinin 154. ayetinde ‘Ve sakın Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.’diye buyurmaktadır. Öyleyse bizler de şehitlerin değerini çok iyi bilmeli ve davalarına sahip çıkmalıyız." 

Konuşma sonra Durna üzerine yazılan eserler okundu. Durna`nın hayatını anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından program yapılan dua ile sonlandırılıdı. (Ramazan Tekyıldız-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir