• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Muş basını mevlit etkinliğine kör ve sağır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Muş Selam Der’in Muş genelinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinin sonuncusu Muş merkezde yapıldı. Her yıl binlerce insanın katılımıyla gerçekleşen etkinlikler bu yıl yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bölgenin Kanaat önderlerinin yanı sıra yurtdışından da misafirlerin katılımıyla gerçekleşen program, Muş halkından yoğun bir ilgi gördü. Programa Muş’taki yerel ve ulusal basın temsilcilerinden tek kişinin dahi katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Muş’taki yerel ve ulusal basının temsilcilerinin etkinliğe ilgi göstermemelerinin manidar olduğunu belirten Selam Der Başkan Yardımcısı Mehmet Güler, basının tavrının anlaşılmaz olduğunu kaydetti. 

Güler, “Bizler her yıl binlerce Muşlu kardeşimizin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerimiz toplumun her kesiminden ilgi görüyor ve her kesimden insanlar katılıyor. Bu yıl yine düzenlediğimiz etkinlikler binlerce insanın katılımıyla gerçekleşti. Bunun dışında etkinliğimize yurt dışından da katılımlar oldu fakat eksik olan, yerelde ve ulusalda çalışan hiçbir basın mensubunun etkinliğimize iştirak ermemsiydi." dedi. 

Basının bütün Müslümanların ortak değeri olan Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum etkinliğine sahip çıkmamasının manidar ve üzüntü verici olduğunu ifade eden Güler, “Muhakkak ki, yapılan her etkinliği kamuya ulaştırma ve onunla ilgili kamuyu oluşturmak noktasında medyanın etkisi çok büyüktür. Zaman zaman yerelde ve ulusalda çalışan basın mensuplarımızın belki hiçbir haber değeri bile olmayan bazı mesele ve konulara dahi mesailerini harcadıklarını görüyor, tabiri yerinde ise zamanlarını boşa harcadıklarına şahit oluyoruz. Düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliğine Muş’ta yerel ve ulusal basında çalışan hiçbir basın mensubunun iştirak etmemsi dikkatimizi çekmiştir. Kendilerine davetiye göndermemize rağmen basının bütün Müslümanların ortak değeri olan peygamberimizin (sav) Kutlu Doğum etkinliğine iştirak etmemeleri bizi oldukça üzmüş, kafalarımızda bazı soru işaretlerin oluşmasına neden olmuştur. Bunun nedenini anlamış değiliz.” ifadelerini kullandı.

Basının halkın sesi olduğunu ve kendilerinin de toplumun bir parçası olduğunu kaydeden Güler, basının bu tavrını beğenmediklerini belirterek, ayrıca organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür etti.   (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir