• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Sosyal Bilimler Lisesi`nden Türkiye birinciliği ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Fatih Üniversitesi tarafından organize edilen Liselerarası 6. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) finali 3 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Fatih Üniversitesi’nde yapıldı. Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Ali Cafri, ‘Edebiyat, Dil, Din ve Ahlak’ alanında Türkiye birincisi seçildi.  

 Lise öğrencilerinin sosyal alanlara yönelik ilgi ve becerilerini ortaya çıkarmayı hedefleyen ve “Proje, Metin Analizi ve Forum” kategorilerinden oluşan olimpiyata Türkiye genelinde bin 500 öğrenci katıldı. Yapılan elemeler sonucunda 200 öğrencinin çalışmaları yarı finale çıktı. 200 finalist arasında bulunan Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Ali Cafri, ‘Edebiyat, Dil, Din ve Ahlak’ alanında Türkiye birincisi seçildi. 

Olimpiyatlarda, Proje Danışman Öğretmeni Kübra Aksoy ile birlikte  ‘Edebiyatta Siyah’ konulu çalışmasıyla Türkiye birinciliği elde eden Ali Cafri, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata’yı ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk’in de bulunduğu ziyarette konuşan Okul Müdürü Cihan Geneş, “Öğrencilerimiz son zamanlarda Türkiye geneli birçok yarışmalara katıldı ve birçoğunda da yüzümüzü güldüren sonuçlar elde ettik. Bunlardan en önemlilerinden biri de öğrencimiz Ali Cafri ve Öğretmenimiz Kübra Aktaş’ın İstanbul Fatih Üniversitesi’nden almış olduğu başarıydı.” dedi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurat ise, “Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi’nin başarılı bir şekilde dönmesi bizleri de çok mutlu etti. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışan, üreten, sosyal becerilerini sergileyen bütün öğrencilerimize sonsuz şekilde desteklerimizi sunuyoruz. Zaten onlar da bu desteklerimizi boşa çıkarmıyorlar ve hizmetlerimizi aldıkları ödüllerle taçlandırıyorlar. Bizim gençlerimize her zaman için ihtiyacımız olacaktır. Bu vesile ile başarınızdan ötürü emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Ali Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir