• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Mardin`de Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MARDİN – 23. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu ve Müzecilik Çalıştayı, Mardin’de düzenlendi. Sempozyuma Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz, Müze Müdürleri ve müzeciler, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Toplantının yapılabileceği en uygun coğrafyalardan birisinin Mardin olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Şu anda Bağdat’a 700, Şam’a 750, Suriye Sınırına 35, Şanlıurfa ve Şırnak’a 200, Diyarbakır’a 100 ve Batman’a 150 km mesafedesiniz. Mardin bu sene belki yaşamadığı kadar bir hareketlilik yaşıyor, tüm otellerimiz dolu. Mardin, bunu çoktan hak eden bir kent…” dedi. 

Sevginin, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin tesisinin kalıcı bir hale getirilmesi konusunda düzenlenen toplantıları önemsediklerini dile getiren Vali Cengiz, “Adeta Türkiye burada, Türkiye’nin her noktasından, her ilimizden, her cennet köşesinden bir misafirimiz var. Sizleri burada en iyi şekilde ağırlamak bizim görevimiz. Gittiğiniz yerlerde Mardin’i ve insanımızın hoşgörüsünü anlatacağınızdan eminim. Mardin barış konusunda hem ülkemize hem de dünyaya örnek olmaya devam edecektir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir