• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
"Diyarbakır kültür ve eserleriyle önemli bir şehirdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır valisi Mustafa Cahit Kıraç 5-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan “Vakıflar Haftası” münasebetiyle Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Müslüm Tüysüz, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü M. Tevfik Arıtürk ve diğer yetkililer ile görüştü.

 

Görüşmede Vakıflar Bölge Müdür Vekili Müslüm Tüysüz,  Vakıflar Haftası münasebetiyle yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Vakıfların ülkemiz için çok önemli olduğunu söyleyen Vali Kıraç, vakıfların amacının vakfedenin kaynağının amaca yönelik kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesi olduğunu söyledi.

 

Vali Kıraç konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır kültür varlıkları ve vakıf eserleriyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Diyarbakır’daki vakıf eserlerinin büyük bir hızla derlenip restore edildiği bir dönemin içerisindeyiz. Bu dönemde bölgemizdeki tüm vakıflarla ahenk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vakıfların dini yaşantımızda da önemi büyüktür. Özellikle camilerimiz medreselerimizin birçoğu vakıflara ait. Bu gibi yerlerin tadilatlarının yapıldığını yenilendiğini görüyoruz. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Ayrıca sosyal devlet olma olgusu içerisinde Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ihtiyacı olan vatandaşlarımıza her an yardım elini uzatmaktadır.” dedi. (Ali Adıyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir