• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Ubeydullah Durna  Şanlıurfa`da yad edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Genç  Düşünce Akademisyeni (GEDAK) tarafından  düzenlenen programda PKK/BDP`liler tarafından 3 yıl önce katledilen Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, dualarla anıldı. 

Üniversite ve lise öğrencilerinin katıldığı programda Ubeydullah Durna’nın hayatını anlatan kısa bir slayt sunumu yapıldı, ilahiler okundu. 

Programa konuşmacı olarak katılan Emin Baytar, şehitlik mertebesinin İslam’daki değerini anlattı. 

Allah yolunda katledilenlere ölüler, demenin doğru olmadığını ifade eden Baytar, “Onlar diridirler ve Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah’u Teâlâ ayetlerinde net bir şekilde gösteriyor ki şehitler diridirler, şehitler hayattadırlar” dedi. 

Baytar, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ubeydullah Durna’nın  Şanlıurfa’da, İstanbul’da veya Diyarbakır’da şehit edilmesi belki  bu kadar tesirli olamayacaktı. Ama öyle bir yerde şehadeti  vuku buluyor ki; bizi büyük bir tesir altında bırakıyor. Esaret altındalar. Bayramlarımızın kutlanmasına dahi fırsat verilmeyen bir ortamdan bahsediyoruz. Burada çeşitli bahanelerle ne Ramazan Bayramı’nın ne de Kurban Bayramı’nın  kutlanmasına izin veriliyordu. İşte Şehit Ubeydullah  ve arkadaşları böyle bir ortamda İslami bir çalışmanın çabasını sürdürüyorlardı. Ve Ubeydullah bu dava uğruna şehit oldu” şeklinde konuştu. 

Program, Metin Kaya’nı yaptığı dua ile sona erdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir