• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...
Eleşkirt`te `Kutlu Doğum` programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde bu yıl ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Sunuculuğunu Hasan Özbay’ın yaptığı program, Emrah Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Mehmet Noğay ve Erhan Güler’in okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Yöneticilerinden M. Arif Yılmaz, “Allah Resulü bizlere iki emanet bıraktı. Bize bırakılanlar arasında emanetlerin en kutsalı olan Kur’an ve Sünnettir.” dedi. 

Hz. Resulullah’ın bıraktığı emanetlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Nasıl ki biz toplumda bırakılan emanetlere önemle muhafaza ediyor isek, emanetlerin en güzeli ve en kutsalı olan Kur’an ve Sünneti de bu şekil muhafaza etmeliyiz. Sahabeler Allah Resulünü nasıl canları pahasına muhafaza etmişler ise bizler de Allah Resulünün bize bıraktığı emanetleri böyle bir samimiyet ve fedakarlıkla muhafaza etmeliyiz.”şeklinde konuştu. 

Program, Vahdet İlahi Grubu sanatçılarından Erhan Güler ve Mehmet Nogay’in seslendirdiği ilahiler ile devam etti. 

Etkinlik Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Koordinatörlerinden M. Ali Ortaç, Eleşkirtlilere hitaben: “Sizler aradan bin 400 küsur sene geçmesine rağmen Allah Resulüne olan sevgi ve muhabbetinizi gösterdiniz. Allah bu sevgi ve muhabbetinizi daim eylesin.” dedi. 

“Allah Resulünün vaat ettiği fetihler bir bir gerçekleşti”

Ortaç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnanıyoruz ki şu ahir zamanda en gür ve güçlü seda İslam’ın olacak. Zira bunu bize müjdeleyen Allah Resulüdür. Hani peygamberlik görevi Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ilk verildiği zaman Allah Resulü Mekkelilere Bizans’ın ve Kisra’nın hazinelerin kapılarının açılacağını ve bu iki süper devletlerin şuan güçsüz görüp yanaşmadığınız İslam orduları tarafından feth edileceğini söylediği zaman müşrikler inanmayıp dalga geçtiler. Fakat Allah Resulünün vaat ettiği fetihler bir bir gerçekleştiği gibi, nasıl ki, Medine, Mekke, Heyber, Bizans ve İran feth edildiği gibi, inanıyoruz ki şu zamanda da en gür seda İslam’ın olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Hz Peygamberin çektiği sıkıntılara da değinen Ortaç, “Peygamber Efendimizin derdi kendisine çektirilen eziyet ve sıkıntılar değildi. O(s.a.v.)’nun derdi; İslam’dı, ümmetiydi, bayanların başörtüsü ve namusuydu. Dolaysıyla Müslüman erkeğin de derdi; dini olması lazım, Müslüman bayanın derdi; örtüsü ve hayası olması lazım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

Program, okunan ilahilerin ardından Burhan Aslan’nın yaptığı dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir