• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
`İnsanların Islahı Kur`an ve Sünnet İle Mümkündür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı)Burhan Aslan, Türkiye’de son zamanlarda çocuk cinayetlerinde artışın olması ve bununla birlikte idam gibi cezaların gündeme getirilmesinin çözüm olmadığına dikkat çekti. 

Aslan, insanların birer canavar haline getirildiğini ve toplumun ifsat edildiğini vurguladı. Bu durumun çözümünde Kur’an ve Sünnet çerçevesinde yaşatılacak bir hayattan geçtiğini söyledi.

Aslan, Türkiye’de son zamanlarda çocuk cinayetlerinin artışını, “Hür Dava Partisi Ağrı Teşkilatı olarak son dönemde yaşanan çocuk istismarları ve cinayetleri bizleri çok üzmekte, büyük bir endişeye sevk etmektedir. Hiç şüphesiz bu çocuk istismarları ve cinayetlerini gerçekleştirenler bir anda bu seviyeye gelmediler. Bu kötü hislerle Dünyaya gelmediler. Medyanın, eğitim sistemi ve çeşitli ifsat örgütlerinin çabalarıyla bu insanlarımız, maneviyattan uzaklaştırılarak birer canavara dönüştürüldü.” Şeklinde değerlendirdi. 

Kur’an kaynaklı olmayan yasaların, toplumsal ve ferdi sorunları çözmede akamete uğradıklarını yakın tarihin olduğunu belirten Aslan, “Bu yasa ve anayasaların ömrü insanların üstündeki elbise kadar olmuştur. Sürekli, değiştirilmeye ihtiyaç duymuştur. Aslında Kur’an ve Sünnet kaynaklı olmayan yasalar, anayasalar aynı bir elbise gibi özellikle halkı Müslüman olan toplumlara uymadığını görüyoruz. Bence insanlar benimsedikleri veyahut tabi oldukları inancın yasaları ile yargılanmalıdır. İslam da ‘Kısasta hayat vardır’ emri tabiî ki başımızın tacıdır. Bazı suçları işleyen suçlular örneğin, milletin canına, namusuna kast edenler, merhameti ve şefkati hak etmemektedirler.  Yasanın bu vahim vakalardan dolayı gündeme tekrardan bahse konu suçlarla ilgili idam cezalarının getirilmesi gündeme gelmiştir. Ülkedeki Ergenekon terör örgütü gerçekliği mevcut paralel yapının emniyet ve yargı içerisindeki yapılanması bu kadar güçlü iken ve Türkiye’deki yargı sistemine bu kadar güven zedelenmişken idam yasasının da adil bir şekilde uygulanacağı kanaatinde değiliz. İdam cezası sistemin veyahut paralel yapının muhalif gördüklerine bir silah olarak kullanılacağı endişesini taşımaktayız.” İfadelerine yer verdi. 

Tüm insani ve İslami değerlerini yitirenlerin ıslahı ve inşası Kur’an ve Sünnetle mümkün olduğunu vurgulayan Aslan çözüm noktasında, “ Kur’an ve Sünnet ahlakını topluma hakim kılmak İslam inancında tüm bireyler üzerine bir zorunluluktur. Çünkü İslam ahlakı kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir nesli ıslah etmiş ve insanlığa şefkat, adalette de birer örnek kılmıştır. Bunun en güzel örneği Hz. Ömer’dir. Bu nedenle tüm aile reislerine, İslami camia ve cemaatlere, mevcut hükümet ve elinde yetki bulunduran herkese, dindar bir nesil yetiştirme uğraşı tüm sorunlarımızın çözüm kaynağı olacağını belirtmek isteriz. Herkesi bu uğurda ciddi anlamda seferberliğe davet ediyoruz.”  İfadelerine yer verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir