• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Muhtarlık kavgası barışla sonuçlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Midyat ilçesi Kutlubey Mahallesinde 8 kişinin yaralanması ile sonuçlanan muhtarlık kavgası, devlet görevlileri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile barışla sonuçlandı.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan İnce, kanaat önderleri ve din adamlarının katıldığı barış buluşmasında taraflar Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek barıştılar. 

Eski muhtar Hüseyin Moğlu ile yeni muhtar seçilen Ali Bağlam ve tarafları arasında yaşanan kavganın bu şekilde barışla sonuçlanması mahalledeki gerginliğin bitmesine neden oldu. 

Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Kutlubey Mahallesi sakinlerine hitaben, “Yaşananların unutulması gerekir. Bazılarınız yaralandı, başı kırıldı. Eğer barış olacaksa kafamı kırın razıyım. Yeter ki huzurunuz bozulmasın.” dedi. 

İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Kutlubey Mahallesinde ve ilçe merkezinde yaşanan kavgaları barıştırdık. Tarafları barıştırarak olayların büyümemesi için önemli bir adım attık. İnşallah bir daha böyle olumsuz bir olay yaşamayız. Bütün Müslümanlar kardeştir. Kardeşliğimizi bozacak her kötülükten, fitne ve fesattan uzak duralım.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra Kutlubey Mahallesi sakinleri, Kur’an-ı Kerime el basarak barıştılar. Bütün köylüler birbirlerine sarılarak, ‘Asla bir daha böyle bir şey olmayacak.’ diye söz verdiler. 

Öte taraftan bazı basın organlarının kavga haberini ‘Korucular halka saldırdı.’ şeklinde vermesine de tepki gösterildi.  

(Adnan Oğuz İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir