• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Şehid Ubeydullah Durna Diyarbakır`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK/BDP`liler tarafından katledilen Mustazaf Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, şehadetinin 3.yılında Diyarbakır İlmi, Eğitim, Araştırma ve yardımlaşma Derneği (İlim-Der) tarafından düzenlenen programla rahmetle anıldı. 

Dernek binasında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma programı, Ubeydullah Durna’nın hayatı ve katledilişini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Ubeydullah Durna’nın ardından, Yüksekova ve çevresinde İslam’a yönelişlerin fazla olduğunu belirtti. 

“Ubeydullah Durna’nın Şehadetinin ardından Yüksekova huzurlu bir gün geçirmedi”
Ubeydullah Durna’nın şehadetinin ardından Yüksekova`nın huzurlu bir gün geçirmediğini belirten Yaman, “Yüksekova’da hep çatışmalar oldu. Onlarca kişi öldü. Hem devlet tarafından, hem de diğer taraftan birçok kişi öldü. Yüksekova’ya hiç huzur olmadı. Şehidin kanı yerde kaldığı sürece Yüksekova hiç huzur görmeyecek. Hazreti Yayha şehid edildiğinde Mescidi Aksa’nın duvarının dibinde kan akıyordu. Kudüs bir süre sonra Babil hükümdarı tarafından işgal edildi. Kudüs işgal edildiğinde 70 bin kişi öldürüldü. Daha sonra o kan durdu. Yani Hazreti Yahya’nın kanının karşılığı 70 bin kişi olmuştur. Bu tarih kitaplarında böyle yazıyor. Yüksekova’ya da huzur olmayacak. Ta ki şehidin kanı yerde kalmayıncaya kadar.” dedi.

"Şehid Ubeydullah’ın failini gizleyenler hiç rahat yüzü görmediler”
"Şehid Ubeydullah’ın failini gizleyenler hiç rahat yüzü görmediler" diyen Yaman, konuşmasına şöyle devam etti: "Evet Ubeydullah’ın katilini gizleyenler, bildiği halde saklayanlar bugün rezil oldular. Olmaya da devam ediyorlar. Evet, ülkenin başbakanı o katillerden bahsediyor, o katilleri saklayanlardan bahsediyor. Yarın onların sokağa çıkacak yüzleri olmayacak. Ve o katilleri saklayanlar da ortaya çıkacak.” dedi. 

"Yüksekova’da en çok izlenen kanal Rehber Tv’dir" diyen Yaman, "Onlar bir şehidi taşlayarak şehit ettiler ama şehidin nefesi damlardan, çatılardan, çanaklardan evlerine girdi. Her gün o evlerde o şehidin üzerine yazılan ilahiler o evlerde izleniyor. O şehit çatıda şehit oldu ama o şehidin mesajı çatıdan çanaklardan evlere girdi. Demek ki orada niceleri şehidin davasını izliyor.” diyerek konuşmasına son verdi. 

Program yapılan duanı ardın son buldu.   (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir