• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Tüketiciler Birliği`nden ‘cephane bizden değil` boykotu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail’in yaşam hakkı dahil tüm hakları ihlal ettiğini ifade eden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, tüketiciyi İsrail hükumeti ve ordusuna destek veren markalardan satın almama çağrısı yaptı.

İsrail’in 27 Aralık 2009 tarihinde Gazze’ye yönelik saldırısının ardından boykot başlatan Tüketiciler Birliği, Mavi Marmara saldırısı ve BM raporu sonrası yaşanan gelişmeler sebebiyle çağrısını yineledi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Kaya, İsrail mallarına yönelik düzenledikleri boykotla ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Polat ve Mavi Marmara mağduru ve Tüketiciler Birliği üyesi

Ferdinas Koyuncu eşlik etti.
Boykot çağrısı hakkında bilgi veren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Kaya, dünyada son dönemde önemli gelişmeler olduğunu aktardı. Arap Baharı adı verilen Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki halk hareketlerini hatırlatan Kaya, yoğun gündemde Filistin sorununun arka planda kaldığını ifade etti. İsrail’in Gazze ve Filistin halkına zulme devam ettiğini belirten Kaya, Mavi Marmara baskını sonrasında İsrail’in özür dilemekten kaçınan tutumunu eleştirdi. Kaya, “ Gazze’ye insanı yardım taşıyan konvoya saldırıda bütün dünyanın tepkisini üstüne çekmişken insanlıktan bir özür dilemediği gibi yaptığında çok haklı olduğunu belirten açıklamaları söz konusu. Aslında İsrail’in burada yaptığı hakikaten şımarıklık, azgınlık ve politikasını terör üzerine kurmuş bir hükumet yapısıdır.” diye konuştu.

Boykot çağrısının İsrail’de yada Türkiye’de üretim yapan tüm firmalara değil, sosyal sorumluluk adı altında İsrail hükumetine ve ordusuna destek veren marka ve firmaları kapsadığını aktaran Kaya, “İsrail`de üretmiş ve Türkiye’ye o ürünü getirmiş bazı firmalar İsrail’i desteklemiyor olabilir. İsrail halkının dahi İsrail hükumetini boykot ettiğini biliyoruz. Biz kitlesel bir boykota girmiyoruz. Nokta atışı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İnternet sitelerinden boykot listesinin yayınlandığını aktaran Kaya, boykota Türkiye’den ve dünyadan önemli ölçüde destek geldiğini söyledi. 2009 yılında başlatılan boykotla İsrail şirketlerinin sadece Hindistan’da 100 milyar dolar zarar ettiğini belirten Kaya, Türkiye’de bu rakamın 27 milyar lira, İran ve çevresinde ise 60 milyar dolara ulaştığını aktardı.

`İSRAİL, TERÖR ÜRETEN BİR DEVLETTİR`
Son dönemde Türkiye gündemini de meşgul eden Mavi Marmara baskınını konu edinen Palmer raporu ve yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Kaya, İsrail’in özür dilememekte direnen tutumunu sert bir dille eleştirdi. İsrail’ni geri adım atmaması üzerine hükumetin askeri anlaşmalar konusunda ciddi bir tavır takındığını belirten Kaya, bu gün İsrail halkının halen Filistin halkına zulme devam ettiğini söyledi. Kaya, “İsrail tanınmaması gereken terör politikası üreten devlet adındaki örgüttür.” diye konuştu.

“TÜKETİCİ BOYKOT İÇİN BEYAZ SAYFA AÇSIN”
Tüketiciyi boykotta aktif olmaya davet eden Nazmi Kaya, vatandaşları internet sitelerinde yayınladıkları listeyi takip etmek yerine kendi listelerini de oluşturmaya davet etti. “Tüketici boykot için beyaz sayfa açsın” diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail ordusuna hükumetine destek veren her bir markayı ürünü kendileri yazsınlar kendi listelerini kendileri oluştursunlar artık. Bu listede yok ben bunu rahatlıkla tüketebilirim diye düşünmesinler.”

Kimseye düşman ilan etmediklerini de belirten Kaya, boykota dahil edilen firmaların hatalarından dönmeleri halinde listeden çıkarılabileceğini söyledi. Kaya, “Bu hareketi yapmakla suç işlemiyoruz. Aksine, sessiz kaldığımızda o suça ortak olduğumuzun endişesini yaşıyoruz. Biz güçlü olduğumuzu biliyoruz. Firmalarda güçlüyse buyursunlar yargıya başvursunlar.” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir