• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...

BURSA - Bebe- Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ve BEKSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u Hamamlıkızık köyünde ağırladı. 

Sektör temsilcilerini dinleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tekstil sektörünün merkezi olan Bursa`da bebe ve çocuk konfeksiyonunda güzel gelişmeler olduğunu ifade etti. Arınç, "Gördüğüm kadarıyla bebe ve çocuk konfeksiyonunun yıldızı parlıyor" şeklinde konuştu.  

Sektörün yakaladığı dinamizmin dikkat çekici olduğunu kaydeden Arınç, "AK Parti iktidarı döneminde ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler sonucunda bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüzün kayda değer bir gelişme sergilemesi bizleri memnun ediyor. Sektörün daha da gelişmesi için desteğe hazırız." dedi.  

Bursa`daki üreticilerin markalaşma yolunda önemli mesafeler katettiğini dile getiren Arınç, "Bursa`yı bu konuda tüm Türkiye biliyor. Kısa bir sürede üç kıtaya ürün satıyor olmak önemli bir başarıdır. Demek ki bu sektörümüz güzel bir dinamizm yakalamış. Bu bizi memnun eden bir gelişme. Daha ileri noktalara gitmeniz için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız." dedi.

Sektörü daha yakından tanımak için Vişne Caddesi`ne ve bölgeye bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini dile getiren Arınç, BEKSİAD`ın adının başına "Türkiye" kelimesi getirilerek derneğin ulusal ölçekte teşkilatlanmasının olumlu bir adım olacağını kaydetti. 

Arınç, BEKSİAD’ın ve Vişne Caddesi’nin tanıtımına yönelik çalışmalara TRT ile Anadolu Ajansı’nın destek verebileceğini sözlerine ekleyerek, BEKSİAD tarafından yayımlanan BEKSİAD Dergisi’ni inceledi. (Zeki Aras - İLKHA)