• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
Ayı Öldürmeye 18 Bin TL Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çat ilçesine bağlı Yeşilçimen köyünde arıcılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Yıldız ve eşi Medine Yıldız, köy kırsalındaki arı kovanlarına bir ayı tarafından üç gün üst üste zarar verilmesi üzerine tüfekle nöbet tutmaya başladı. Akşam üzeri Golan Tepesi denilen mevkinden gelen erkek boz bir ayı önce kovanlara ardından da Yıldız çiftine saldırdı. Ahmet Yıldız, yanındaki yanında bulundurduğu tüfekle iki el ateş ederek ayıyı öldürdü. Durumun muhtar tarafından jandarma ilçe karakol komutanlığına bildirilmesi üzerine Yıldız`ın başkasına ait silahla ayı öldürdüğü gerekçesiyle tüfeğine el konuldu. Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerine de haber verilmesi üzerine ayının ölüsü Erzurum`a götürüldü. Yıldız`a ayı öldürdüğü için 18 bin TL para cezası yazıldığı ancak henüz cezanın tebliğ edilmediği öğrenildi.

Yeşil kartlı olduğunu ve 7 çocuğuyla birlikte güçlükle geçindiğini söyleyen Yıldız ise ayıyı öldürdüğü için kendisine kesilen 18 bin TL`lik cezayı ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade etti.


Eşi Medine Yıldız ise ayının kendilerine saldırdığı için eşinin de mecbur kalarak ayıyı öldürdüğünü dile getirdi.


"CEZA, AYIYA VERİLEN DEĞERİN İNSANA VERİLMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Köylülerden Hasan Girgin de saldırı esnasında Yıldız`ın kendisinden cep telefonuyla mermi ve yardım istediğini dile getirdi. Ayının insan yaşamından değerli olamayacağına işaret eden Girgin, "Silah sesi geldi. Cep telefonuyla Ahmet, `Mermi bitti, ayı beni yedi` dedi. Arabayla yardıma gittim ve yerde cesedi gördüm. Bu da can, kendini kurtarmak ayıyı vurmuş. Bir ayı bir insana değer mi, kendini kurtarmak için ayıyı öldürmüş. Kesilen 18 bin lira ceza çok. ceza ayıya verilen değerin insana verilmediği gösteriyor." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir