• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Sinan Başka Annelere Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR   - 23 Nisan günü Lice`ye piknik bahanesiyle götürülerek PKK`ye teslim edilen ve sonrasında BDP`li yetkililerce ` kendi iradesiyle gitmiştir` denilerek üzeri örtülmeye çalışılan Sinan Böçkün`ün bu sabah itibariyle bırakılması, çocukları çeşitli bahanelerle götürülerek PKK`ye teslim edilen aileleri umutlandırmaya başladı.

" Allah rızası için benim de çocuğumu da geri getirsinler"

Sinan Böçkün`ün bırakıldığını basından duyduğunu söyleyerek olay yerine gelen Yüksel Karaşin isimli bir anne 18 yaşındaki oğlu Ali Karaşin`in 27 gündür kayıp olduğunu ve oğlunu PKK tarafından götürüldüğünü kesin olarak bildiklerini söyleyerek, " Allah rızası için benim de çocuğumu da geri getirsinler. Yalvarıyorum. Kaç gündür ben yaşamıyorum." diyerek sesini PKK`ye duyurmaya çalıştı.

"Bel ki benim de sesimi duyarlar diye buraya geldim"

Ali`nin 27 gün önce  evden çıktıktan sonra bir daha eve dönmediğini söyleyen Anne Yüksel Karaşin, oğlunun PKK tarafından götürüldüğünü teyit ettirdiklerini belirterek,  Sinan`ın bırakıldığını duyduğunda kendisinin de umutlandığını bundan dolayı da Sinan`ın evine gelerek sesini duyurmak istediğini söyledi.

Anne Yüksel Karaşin, "Bel ki benim de sesimi duyarlar diye buraya geldim. Benim çocuğumu daha önce götürdüler. 27 gündür götürmüşler. 27 gündür ne yemek yedim ne de su içtim. Ali ` anne bir yere gidip geliyorum` dedi. Bir daha da gelmedi. Buradan çağrım: Ne olur oğlumu bana geri getirsinler. Bana yeter ki oğlumu getirsinler başka da bir şey istemiyorum. Eğer getirmeseler ben de eylem yapacağım. Onu bulmak için her yere baş vuracağım. " ifadelerini kullandı.

"4 - 5 saat kapıda beklettikleri halde içeri almadan geri gönderdiler"

Oğlu Ali Karaşin kaybolduktan sonra defalarca Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak`ı görmek için gittiği halde kendisini içeri almadıklarını söyleyen Anne Yüksel Karaşin, kendisini kapıda 4 - 5 saat beklettikleri halde içeri almadan geri gönderdiklerini ve bu güne kadar Belediyeden kendisine her hangi bir yardım yapılmadığını söyledi.

(Fikret Özkan / Ali Adiyaman  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir