• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Muhtarlık seçimlerini etkileyebilecek karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karadeniz Ereğli ilçesinde 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan seçimler sonucunda Uzun Mehmet Mahallesi`nde Seyfettin Yaman, Süleymanlar Mahallesi`nde Hüseyin Soyarslan ve Kirmanlı Mahallesi`nde Nurettin Yaman en fazla oyu alarak muhtar seçildiler.

Süleymanlar Mahallesi Muhtar Adayı Zihni Gürle, Uzun Mehmet Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Coşkun ve Kirmanlı Mahallesi Muhtar Adayı Salih Akar, seçimi kazanan muhtarların oy pusulalarında “muhtar adayı” ibaresi yerine “muhtarı” yazıldığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu`na itirazda bulundular. İlçe Seçim Kurulu`nun itirazları reddetmesi üzerine muhtar adayları, Zonguldak İl Seçim Kurulu`na itirazda bulundu.

Zonguldak İl Seçim Kurulu, yapılan itirazı “seçim sonuçlarını etkilediği” gerekçesi ile kabul ederek, oy pusulalarında “muhtar adayı” yerine “muhtarı” yazan Seyfettin Yaman, Hüseyin Soyarslan ve Nurettin Yaman`ın mazbatalarını iptal edip, seçimde ikinci en çok oyu alan muhtar adaylarına muhtarlık mazbatası verdi.

YSK`DAN MUHTARLIK SEÇİMLERİNİ ETKİLEYEBİLECEK KARAR

Zonguldak İl Seçim Kurulu`nun kararına bu kez de seçimlerde en yüksek oyu alan muhtar adayları itiraz etti. Yapılan itirazı değerlendiren YSK, oy birliği ile aldığı karar ile Zonguldak İl Seçim Kurulu`nun kararını bozdu. YSK`nın bozma kararı, bugün Kdz. Ereğli İlçe Seçim Kurulu`na gönderilerek, Süleymanlar ve Uzun Mehmet Mahallesi muhtarlarına tebliğ edildi.

Kararın kendilerine tebliğ edilmesi üzerine büyük bir sevinç yaşayan mahalle muhtarları birbirlerini tebrik ettiler.

YSK`nın kararının kendilerine tebliğ edilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Uzun Mehmet Mahallesi Muhtarı Seyfettin Yaman, adaletin bu sefer doğru tecelli ettiğini söyledi. Kendisinin aldığı 2 bin 300 oya karşılık, 432 oy alan adayın muhtar olarak seçilmesinin doğru olmadığını belirten Yaman, “Yaklaşık 40 günden beri hep beraber bir trafik kazası yaşadık.

Hata kimde? Onu aramıyoruz artık. Hata sendedir, bendedir o iş bitti artık. Yüce adalet yerini buldu.

Yüksek Seçim Kurulu`ndan kararlarımız geldi. Bundan sonra önümüze bakacağız. Bizim lehimize sonuçlandı.

Bizim oylarımızda bir basım hatası olduğundan “Uzun Mehmet Mahallesi Muhtarı Seyfettin Yaman” yani “Muhtarı” yazısındaki “I” harfinden dolayı itiraz yapıldı. Ereğli İlçe Seçim Kurulu seçimi bize verdi. Ancak İl Seçim Kurulu itiraz eden arkadaşlara verdi. Ankara bu olayı bozdu.

Doğru olan tecelli buydu bana göre. Yani 2 bin 300 kişiden oy almış kişiden sen mazbatayı alacaksın, 432 oyla mahallede muhtarlık yapacaksın. Azalar benim listemdeki azalardı. Öteki arkadaşlar muhtarlığa devam etselerdi onlar benim azalarımla çalışacaklardı” dedi.

“SUÇLU DURUMUNA DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİK”

Seçimleri kazanmalarına rağmen Zonguldak İl Seçim Kurulu`nun aldığı karar nedeniyle halkın kendilerine suçlu gözüyle baktığını dile getiren Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan ise, adaletin yerini bulduğunu ifade etti. YSK`dan gelen kararın kendilerini mutlu ettiğini anlatan Soyarslan şunları söyledi:

“Seçimlerde bizler üstün farklarla muhtarlığı aldık. Diğer aday arkadaşlarımız bizi muhtar değil de muhtarı yazdık gerekçesiyle itirazda bulundular.

Önce İlçe Seçim Kurulu`na geldiler ancak İlçe Seçim Kurulu bunların itirazlarını reddetti. Ama İl Seçim Kurulu`na yapılan itiraz kabul gördü. Ondan sonraki süreçte de bizler de Yüksek Seçim Kurulu`na itirazda bulunduk. Yüksek Seçim Kurulu`ndan da bizim itirazlarımıza olumlu cevap geldi, belgeleri de bugün itibariyle elimize ulaştı. Hak ve adalet yerini buldu diyoruz.

Başka da söyleyecek bir sözümüz yok. Yüksek farkla seçimleri kazanmamıza rağmen diğer aday arkadaşlar bizi suçlu duruma düşürmeye kalktılar. Ama çok şükür biz bu işi başarmış olduk.”

Karar henüz kendisine tebliğ edilmeyen Kirmanlı Mahallesi Muhtarı Nurettin Yaman, adaletin sonunda tecelli edeceğine hep inandığını belirterek, böyle bir sürecin yaşanmasından ötürü mahalle halkından özür diledi. Yaman, YSK kararının salı ya da çarşamba günü kendisine tebliğ edileceğinin İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tarafından kendisine söylendiğini belirtti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir