• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizre`de siyer sınavı başvuruları için stant kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Her yıl kutlu doğum münasebetiyle yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavının bu yılki başvuruları başlarken, Cizre`de başvuruların alınması için okul önlerinde stantlar kuruldu. Stantlarda, bir hafta boyunca başvurular alınacak. 

Konu ile ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları gönüllüsü Müslim Bayık, sınava girmek isteyen öğrencilere kolaylık olması için okul önlerinde başvuru stantları açtıklarını söyledi. Sınavla peygamberimiz Hz Muhammed`in (sav) daha iyi tanınmasının amaçlandığını dile getiren Bayık, bu sınav sayesinde öğrencilerin, 2-3 defa Hz Muhammed`in (sav) hayatını okumuş olacaklarını söyledi. 

Sınav sonucunda, Türkiye genelinin yanı sıra il bazında da ödüller verileceğini ifade eden Bayık, "Bu da örgencileri daha fazla teşvik ediyor. Sınav tarihi 25 Mayıs`tır. Bu konuda bütün velilerin duyarlı olmasını isteriz. Çünkü sınav sayesinde öğrenciler peygamberimizin hayatını okuyacak. Velinin kendisi de bu sınava katılabilir hem kendileri için faydalı olur." dedi. 

Yetişkinlerin birinci kategoride yarışacağı sınavın kaynak kitabı İdris Şimşek`in kaleme aldığı 2x2=4 (Peygamberimizin Örnek Ahlakı), 15 yaş altındakilerin yarışacağı ikinci kategorinin kaynak kitabı ise Muhammed Emin Yıldırım`ın kaleme aldığı Peygamberi Sahabe Gibi Sevmek kitabı olacak. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şırnak İl Temsilcisi Tahirhan Osal,  "Türkiye geneli ilk 44 yetişkin ile 15 yaş altı ilk üçe girenlerin birer velileriyle toplam 6 kişi olmak üzere 50 kişi Umre ile ödüllendirilecektir. Şırnak il geneli ilk 3`e giren yetişkinlere tam altın, yarım altın ve çeyrek altın, çocuk kategorisinde ise Cizre ilçe geneli ilk.3`e girecek 15 yaş altı yarışmacılardan ise birinciye Bisiklet, ikinciye takım elbise ve üçüncüye de kitap seti hediye edilecektir." dedi. 

(Abit Dündar - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir