• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
Emniyet kemerinin önemi simülatörle anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, simülatör aracıyla vatandaşlara emniyet kemeri takmanın önemini anlattı.  Karayolları Haftası münasebetiyle İzmir’den özel olarak getiren simülatör aracına bindirilen vatandaşlar, 15 kilometrelik bir hızla aracın kaza yapması halinde aracın içinde neler yaşanacağı hakkında bilgi sahibi oldular. 

İzmir Otomobil Kulübü Başkanı ve Güvenli Sürüş Eğitmeni Erol Hülagü, Türkiye’nin ilk emniyet kemeri simülatörünün özel olarak Mardin’e getirdiğini ve “Trafik Haftası” boyunca sürücülerin hizmetine sunulacağını söyledi. 

“10 bin kişiden birini kurtarsak kardır”

Ünaygül, “Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar iyi olacaktır. Şehrin çeşitli noktalarında bu eğitimi vereceğiz. Sürücüler ve vatandaşlar gelip 15 kilometrelik bir hızla kaza yapan aracın ne hale geldiğini görsünler. Uygulama yapan sürücülerin emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu fark ediyor. Bunun bir diğer amacı Cumhurbaşkanı’nın ‘Trafikte 10 bin hayat projesi’ var. Türkiye’de her yıl 10 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu 10 bin kişiden birini bile kurtarsak kardır diye düşünüyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)      

Bu haberler de ilginizi çekebilir