• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
İş azmi engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Şanlıurfa`dan Mardin`in Kızıltepe ilçesine gelen bedensel engelli Celal Balaban (47), tekerlekli sandalyesinde bağlama çalarak geçimini sağlıyor.

Çeyiz eşyası satıcılığı yaparken, 11 yıl önce kendi arabasıyla geçirdiği trafik kazasından sonra hayatı değişen, daha sonra tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Cemal Balaban işinden olunca ve tüm mal varlığı bitince, evine ekmek götürmek için kendine yeni bir iş imkanı buldu. 

Elinde bağlaması, eşinin yardımıyla sokak, sokak dolaşarak bağlama çalarak para kazanan Balaban, bağlama çalmaktan başka çaresinin olmadığını, dilenerek kimseden para istemediğini söyledi. Vatandaşların gönlünden koptuğu kadar yardımda bulunduklarını ifade eden Balaban, "Dilenciliği meslek edinmiş ve `Allah rızası için` diyerek insanları kandırmaktansa, emek harcayarak para kazanmak daha iyidir." ifadelerinde bulundu. 

Geçirdiği trafik kazasından sonra hayatının değiştiğini belirten Balaban, “11 yıl önce kendi arabamla trafik kazası geçirdim Trafik kazasından sonra hayatım değişti. Her iki ayağım sakatlandı. Tedavi olmak için evimi eşyalarımı elimde olan neyim varsa her şeyi sattım. Fakat sattıklarımın hiç biri tedavi masrafımı karşılamadı. Bu durumda ayaklarım tutmadığı çalışamadığım için aileme bakamıyordum. Tüm mal varlığımı tükettim ve eve ekmek götüremez duruma geldim. 9 nüfusa bakıyorum bunların içinde 6 çocuk var ve onlara ekmek götürmem gerekiyor. Ben de çareyi sokak, sokak gezerek küçükken öğrendiğim saz çalmakta buldum. Saz çalarak geçimimi sağlıyorum. Eve ekmek götürmek için buna mecburum Bu parayla ev kirası, su ve elektrik borcunu ödeyebiliyorum. Yetkililerden geçimimi sağlayacak devamlı bir iş istiyorum." dedi. 

Balaban, son olarak halkın bağlama sesini duyunca hoşlandığını, kendisinin kimseden para istemediğini, isteyenlerin kendi rızalarıyla yardımda bulunduğunu söyledi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir