• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TPAO işçileri özelleştirmeye karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman TPAO işçileri, TPAO’nun özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtmek amacıyla TPAO Site Mahallesi Bölge Müdürlüğü binası önünde öğleye kadar sürecek eylem yaparak işbaşı yapmadılar. 

TPAO Site Mahallesi Bölge Müdürlüğü binası önüne doğru yürüyüş yapan eylemciler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Basın açıklamasını Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Mustafa Mest Tekik okudu. TPAO’nun arama-üretme odaklı bir şirket haline getirilmesi ve daha önce bünyesinde yapılan sondaj, kuyu tamamlama hizmetleri, sismik gemi dahil jeofizik operasyonlar, çimentolama, log ve çamur operasyonları gibi faaliyetlerin yeni servis şirketi tarafından gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Yani bu faaliyetler TPAO’dan alınarak özel sektör mantığıyla çalışacak farklı bir şekilde devredilmek istenmektedir. Petrol-İş Sendikası ve TPAO işçisi, kamu kuruluşumuz TPAO’ya sahip çıkacak, parçalanmasına ve özelleştirilmesine izin vermeyecek, taşeronlaşma saldırısına dur diyecektir.” ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Taşkın da TPAO’nun önemi, petrol sektöründeki yeri, Türkiye’nin petrole olan ihtiyacı ve Türkiye’nin enerjiye harcadığı yıllık rakamlar hakkında bilgi verdi. 

İşçiler, yapılan açıklamaların ardından TPAO Site Mahallesinde bulunan TPAO tesislerine öğleye kadar sürecek oturma eylemi yaptılar. İşçilerin, öğleden sonraki mesaide işbaşı yapacakları öğrenildi.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir