• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Gülbahçe`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalılar Platformu Adana Koordinatörlüğü tarafından 2014 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri, Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde yapılan etkinlik ile son buldu. 

Gülbahçe Mahallesi Salı Pazarı alanında düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı. Hüseyin Ayaydın’ın sunumuyla gerçekleşen etkinlik, Veysi Sonkaya Hoca’nın  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Adana Grup Kervan’ın ilahi ve ezgileriyle devam eden programda, Kervan mevlidhan ekibi tarafından Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu. 

Okunan İlahi ve mevlid’in ardından Molla Abdulbari Çelik,” Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temalı bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında, “Şu meydanlar gösteriyor ki; kim ne çalışma yaparsa yapsın, kim neyi yaymaya çalışırsa çalışsın, Muhammedi sevdayı bu topraklardan uzaklaştıramayacaklar Allah’ın izniyle.” dedi. 

Sadece şehir meydanları, ilçeler değil artık mahalleler de Muhammedi sevdaya kayıtsız kalmıyor diyen Çelik, bizlere bu günleri gösteren Allah’a ne kadar şükretsek azdır.” İfadelerini kullandı. 

“Kur’an seferberliği başlatmalıyız”

Bu sevdanın diri ve canlı kalabilmesi için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapmayı  gerektiğini belirterek, özellikle toplumumuzun ıslahı için, huzur ve güven için, güzel yarınlar için Kur’an seferberliği başlatmalıyız. Evlerimizden başlayarak Kur’an derslerine önem vermeli, bu konuda elimizden gelem tüm gayreti sarfetmeliyiz.” şeklinde konuştu. 

“Temizlenmek ve arınmak isteyen Kur’an’a yönelsin”

“Toplumumuzun bu gün içine düştüğü kötü durumlardan kurtulmasının çaresi Kur’an’dır.” diyen Çelik, Çünkü en hayırlı insanın ahlakıdır Kur’an. O Allah’ın bize en güzel örnektir dediği Hz Muhammed’tir. Onun ahlakına bürünen toplumlarda hırsızlık, arsızlık, tecavüz,  kısacası zulüm bulunmaz. Saadet olur, huzur olur, muhabbet olur” dedi. 

Mısır’daki Müslümanlara da pankart ve sloganlarla destek verilen etkinlik, sık sık tekbir, salavatlar yapılan dua ile son buldu.

PKK/BDP engellemeye çalıştı

Öte yandan PKK/BDP yandaşları, günler öncesinden duyurusu yapılan etkinliğe halkın katılmaması için yoğun propaganda yaptı. 

Etkinlik alanına giden caddelerde yol kesip insanların etkinliğe katılmalarına izin vermeyerek eylem yapan PKK/BDP yandaşları, etkinliğe katılmakta ısrarcı olan vatandaşların araçlarına ise taşlı saldırıda bulundu.

İslam Peygamberine(sav) düşmanlıklarını yaptıkları saldırılar ve propagandalarla gün yüzüne çıkaran PKK/BDP’lileri takmayan halk, mevlit etkinliğine büyük katılım gösterdi.

(Yunus Emre-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir