• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
STK`lardan Cumhuriyet`e Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haberin tamamen yalan ve iftira niteliğinde olduğunu dile getiren Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri, Kızıltepe Adliyesi`ne gelerek, gazete hakkındaki suç duyurusu dilekçesini nöbetçi savcılığa verdi.

Bu tür haberlerin bölgeler arasında ötekileştirmeye yol açtığı ve birlik ve beraberliğe hizmet etmediğini dile getiren platformun dönem sözcüsü Mehmet Şerif Öter, bölgenin yıllarca bu tür uydurmalarla geri bırakıldığını söyledi. Bünyesinde 35 derneği barındıran platformun sözcüsü Öter, 16 Ağustos tarihli gazetede yayınlanan `Köle Pazarı Gibi` başlığı ile verilen haberin iğrenç olduğunu belirtti. Bu haberin ahlaki olmadığı gibi aşağılayıcı olduğunu dile getiren Öter, şöyle konuştu: "Haberde özetle `Çorum, Amasya, Yozgat, Çankırı ve Tokat gibi İç Anadolu kentlerinde evlenemeyen veya dul kalan erkekler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden çocuk yaştaki kız çocuklarını eş olarak satın alıyor.

Kız çocukları, 1000 ile 5 bin lira arasında satılıyor. ` diyor ve şöyle devam ediyor: `Evde kalmış, yaşlanmış bu erkekler Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gidiyorlar. Mesela köye gidiyorsun, tüm köy kızları sıraya diziliyor. Sen içlerinden birini seçiyorsun. ` Yazara göre yaşları küçük olan kızların fiyatı bin ile 5 bin TL. arasında değişiyor. Bu haberin aslı astarı olmadığı gibi, elinde hiçbir kanıt, araştırma olmadan, sözde birilerinin iddiasına göre diye yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi`ni ve haberin yazarı olan Seyfettin Mete`yi platform olarak şiddetle kınıyoruz.

Cumhuriyet Gazetesi haberi yayınladığı ilk günlerde platform olarak telefonla aradık, faks çektik, gazete ve yazarını doğu ve güneydoğulu vatandaşlarımızdan özür dilemeye davet ettik. Uydurma haberin üzerinden 21 gün geçmesine rağmen gazete ve onun yazarı Seyfettin Mete özür dileme erdemliğini göstermediler. Vatandaşlarımızla birlikte platform olarak, iftira yoluyla bölgemiz için genelleme yapılarak yapılan bu karalamayı kabul etmemiz mümkün değildir. " ifadelerini kullandı

Türkiye Cumhuriyeti`nin sosyal ve hukuk devleti olduğunu dile getiren Öter, haklarını yasal bir zeminde arayacaklarını yineledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir