• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Merhamet Eli Derneğinden 83 aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de yaptığı yardım çalışmaları ile dikkat çeken Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Nisan ayında 83 aileye toplamda 9 bin 542 TL tutarında yardımda bulundu. 

Umut Kervanı Platformu üyesi Bingöl Merhamet Eli Derneği, Nisan ayında yaptığı çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. 

“83 aileye toplamda 9 bin 542 TL tutarında yardımda bulunduk”

Nisan ayında 83 aileye toplamda 9 bin 542 TL tutarında yardımda bulunduklarını kaydeden Merhamet Eli Derneği yetkililerinden İlhami Demir, “49 aileye gıda yardımında bulunduk. Bunun nakit karşılığı 5 bin 410 TL’dir. 23 aileye de kırmızı et yardımında bulunduk. Bunun nakit karşılığı ise bin 12 TL’dir. Ayrıca 11 aileye toplamda 3 bin 120 TL nakdi yardımda bulunduk. Böylece toplamda 83 aileye 9 bin 542 TL tutarında yardımda bulunmuş olduk.” şeklinde bilgi verdi. 

“Zengin ile fakir aileler arasında köprü vazifesi görüyoruz”

Zengin ile fakir aileler arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Demir, “Merhamet eli Derneği olarak amacımız; bizlere yapacağınız yardımları tespit ettiğimiz ve edeceğimiz ailelere sağlıklı bir şekilde ulaştırmaktır. Bunun için başvuruları değerlendirip derecelendirdikten sonra gerçek manada ihtiyaç sahibi olduğuna inandığımız ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Dileyen hayırsever ve yardımsever kardeşlerimiz, yardım çalışmalarımızı yerinde görebilir ve bizzat dağıtım çalışmalarımıza katılabilirler. İnşallah bu vesileyle hem muhtaç ailelerin mağduriyet derecesini görebilir, hem de muhtaç bir aileye yardımda bulunmanın manevi huzurunu hissedebilirler. Bu noktada siz hayırsever ailelerimizle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi görebilirsek, Rabbimizin rızasına nail olabilirsek bu da bizi fazlasıyla sevindirecektir. Siz hayırseverlere de çağrımız şudur ki bu ailelerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermek için yardımlarınızı bekliyoruz Allah şimdiden yaptığınız ve yapacağınız yardımları dergâhı izzetinde kabul etsin.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir