• DOLAR 32.587
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2430.996
  • ...
Mısır`da Gidişata Yön Verme Gösterisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlılar Tahrir Meydanı’nda tekrar toplandı. Mısır askeri yönetiminden farklı isteklerde bulunan göstericiler, ülkenin demokratikleşmesi, demokratik seçimlerin yapılma sürecinin hızlandırılması, yeni kanunların çıkarılması gibi 25 Ocak Devrimi’nin taleplerini ülke yönetimine tekrar hatırlattı.

Göstericiler Filistin bayrakları, Mübarek’in idam sehpasındaki fotoğrafı, Cemal Abdunnasır fotoğrafları ve İçişleri Bakanlığı aleyhinde pankartlar taşıdı, ayrıca ‘Yargı yargı hala Mısır’ı çete yönetiyor’, ‘Halk sistemi değiştirmek istiyor’, ‘Suriye, Mısır ve Libya el ele’ şeklinde sloganlar attı.

Tahrir Meydanı’nda kılınan Cuma namazına müteakip, Suriye, Libya, Tunus, Mısır ve Yemen’deki gösterilerde hayatını kaybedenler için gıyaben cenaze namazı kılındı.

Katılımcılardan birisi: ‘Ben devrimin başkaları tarafından çalındığını düşündüğümden dolayı Tahrir Meydanı’na geldim. Askeri Yüksek Konsey 25 Ocak Devrimi’ni, devrim gibi değil de protesto gösterileri gibi algılıyor. Devrim’in hedefleri gerçekleşene kadar gösterilerimize devam edeceğiz.’ dedi.

Diğer bir gösterici ile, 25 Ocak Devrimi`nin mutluluğunu yaşamak için Tahrir Meydanı’na geldiğini söyledi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir