• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
Bursa`da Kutlu Doğum Coşkusu Zirve Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -  Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Nisan ayına girilmesiyle beraber düzenledikleri Kutlu Doğum etkinlikleri köy, ilçe ve illerde devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünün bu yıl düzenlediği kutlu doğum programlarındaki 9. ve son adres Bursa’nın Emek semti oldu. 

Osmangazi ilçesi Emek semt pazarında yapılan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Davut Arslan Hocanın Kur’an tilavetinin ardından Grup İkra Mevlithanlarının okuduğu Mevlid ile devam etti. 

Mevlid’ten sonra sahneye çıkan Grup İkra sanatçılarından Ömer Faruk Arslan ve Nurullah Aslım’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle halka büyük bir coşku yaşatırken kızlardan ve erkeklerden oluşan çocuk ilahi grubu da söyledikleri ilahilerle programa renk kattı. 

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Said Şahin bir konuşma yaptı. 

Kutlu Doğum ayı kapsamında bir araya geldiklerini ifade eden Şahin, “Ama elhamdülillah dünyanın dört bir tarafından hatta Türkiye’nin köy köy, ilçe ilçe şehir şehir, dört bir tarafta Hz Muhammed`i (sav) anma etkinlikleri sürüyor. Nisan ayına sığmadığı için kutlamaları Mart ayında başlayıp Mayıs ayına kadar taşımışız.” diye konuştu. 

Peygamberlerin sıradan insanlar olmadıkları gibi onları doğumlarının da sıradan olmadığını ifade eden Şahin, “Peygamberlerin doğumları çok büyük hadiselerdi. Onun için Allah`u Teala Kur’an-ı Kerim’de Meryem suresinde Hz. Yahya ile Hz. İsa’nın doğum günlerinde onlara selam gönderiyor. Rabbimiz Hz. Yahya’ya hitaben ‘Selam olsun onun üzerine doğduğu günde, selam olsun onun üzerine öleceği günde ve selam olsun onun üzerine yeniden diriltileceği günde. Değerli kardeşler Allah bu iki Peygamberin doğdukları günde onlara selam gönderirken, doğum gününde kendisine selam gönderilmeye en layık insan Hz. Muhammed`dir (sav). Çünkü o insanların en değerlisidir, en şereflisidir, en temizidir. Allah katında en kıymetlisidir. O yüzden bizler onun ümmeti olarak onun doğduğu günde ve ayda onun üzerine salatlar gönderiyoruz. Es-selamu alayke Ya Resulallah Selam senin üzerine olsun diyoruz.” şeklinde konuştu. 

Resulullah`ın (sav) sıradan bir insan olmadığını söyleyen Şahin, “Evet O bir insandı ama sıradan bir insan değildi. İnsanların en değerlisiydi. Şairin dediği gibi ‘Muhammed bir insandır ama diğer insanlar gibi olmayan bir insandır. Aynen yakut gibi. Taşlar içerisinde yakut nasıl değerlisiyse, Muhammed (sav) de insanlar arasında içerisinde öyle değerlidir. Taşların en değerlisi yakut ise insanların en değerlisi Hz. Muhammed`dir (sav).” ifadelerini kullandı.

Ashabın (ra), Resulullah`a (sav) olan bağlılığını anlatan Şahin, bir ashabın onun için can verdiğini söyledikten sonra platformda asılı duran pankartın üstündeki yazıyı işaret ederek, “Burada yazılan ‘Anam, babam sana feda olsun Ya Resulallah’ sözünü dil ucuyla söylemiyorlardı. Gerçekten de analarını-babalarını feda ettiler. Resulullah (sav) için çocuklarını, kendilerini feda ettiler.” diye konuştu. 

Şahin’in konuşmasından sonra sahne alan Grup İkra sanatçılarından Bilal Örün’ün okuduğu ‘Gül Ahmedim’ ilahisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Hubeyb Bin Adiy’in şehadetini konu alan bir kesitin de sahnelendiği tiyatroda ise birçok kişinin gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. 

Sık sık tekbirlerin ve salâvatların getirildiği program, Mehmet Şah Mikyas Hocanın yaptığı duayla son buldu.

(Zeki Aras - Veysi Siyah / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir