• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Tekbir Sesleri Cudi ve Gabar Dağlarında Yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Peygamber Sevdalıları Platformu  tarafından Kasrik  beldesinde coşkulu bir katılımla kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 16.30’da başladı. Havanın sıcak olmasına rağmen Şırnak merkez ve çevreden gelen kalabalık toplulukla alan doldu.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinlik Molla Ali Arasan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cennete gitme sebebimiz onun sevgisi ve onun yoludur”

Botan Çocuk İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği program, mevluthanlar tarafından okunan Mevluda Muhammedi ile devam etti.

Mevlitten sonra bir konuşma yapan Molla Abdullah Şanlı, Peygamber sevgisi ve muhabbeti üzerinde durarak, “Zaman Peygamberi sevme zamandır.Peki nasıl seveceğiz? Sahabeler gibi seveceğiz. Onlar gibi canımızdan evladımızdan daha çok seveceğiz. Öyle bir Peygamber ki kurtuluşumuz Cennete gitme sebebimiz onun yoludur, onun sevgisidir.” dedi.

Programda Kasrik Beldesi tarafından Nisan ayı boyunca Salavat kampanyasında okunan salavatlar açıklandı. Buna göre, 6 milyon 367 bin 226 salavatı şerife, 35 bin 614 kelime-i tevhid, 91 bin 730 ihlas ve  30 hatim okunduğu belirtildi.

Özlem ajans sanatçıları Özcan  ve Salih, seslendirdikleri  ilahilerle katılımcıları coşturdu.

Havanın sıcak olmasından dolayı görevlilerin su tabancasıyla katılımcıların üzerine su püskürtüğü görülürken, pogramın akışı içerisinde zaman zaman ‘Mısıra selam direnişe devam, Katil sisi seninleyiz Mursi’ sloganları atıldı.

Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan’ın Kürtçe yaptığı konuşmasında, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak onun sevgisine mazhar olmak için onu çok sevmek gerektiğini bunun için çok mücadele etmemiz gerektiğini söyledi.

“Peygamberimizin amacı, insanları Allah’a yakınlaştırmaktı”

Peygamberin amacının insanlara Allah’a yakınlaştırmak  olduğunu dile getiren  Kılıçarslan “Peygamberimiz bizlere  uyarıcı, tebliğ eve müjdeleyici  olarak gönderilmiştir. Peygamberimiz(sav) bütün Peygamberlerden daha çok ümmetini sevmiştir. Hz.İsa, Hz.İbrahim Allahu Teala’ya, ‘Ya Rabbi biz tebliğimizi yaptık. Artık bizi affetsen de sen bilirsin, affetmesen de sen bilirsin’ dediler. Ama Peygamberimiz (sav), ‘Ya Rabbi! Ben onlar gibi demeyeceğim.’demiş ve Ümmetim, ümmetim!  Sen ümmetimi affet. Tek bir fert kalana kadar onları şefaatime nail kıl.’ diye hep dua etmiştir. Kıyamette de bizlere şefaat edecektir inşallah.”diye konuştu.

İmanın en makbul olanının  insanları sırf Allah rızası için olduğunu belirten Kılıçarslan, “Baban da, kardeşin de olsa Allah’ın yolunda gitmezse, senin onu sevme şansın yoktur.Bütün İslam ulemaları ve mezhepler ittifak etmişler ki, Allahın sevgisi ile Allah düşmanlarının sevgisi bir kalpte mevcut olamaz. Nasıl ateşle barut bir arada olmaz ise, Allah’ın sevgisi ile Allah’ın düşmanıın sevgisi bir arada olamaz.” dedi.

“Allah ve Peygamber sevgisini çocuklarımızın kalplerine nakşedelim”

Son olarak katılımcılara seslenen Kılıçarslan, “Ey bacı ve kardeşlerim.Çocuklarınızı bizim emanetimizdir. Onlara sahip çıkalım ve onları Allah ve Peygamber sevgisi ve terbiyesiyle  büyütelim. Peygamberimiz diyor ki, ‘Siz evinizin çobanısınız, çobanlığınızdan mesul olacaksınız.’ Kemalist ve kominist oyunlarına gelmeyelim. Ne kadar küçük te olsalar kız çocuklarımıza dar pantolonlar giydirmeyin. Bu, hayasızlığı artırır. Peygamberimiz buyuruyor; ‘Haya ile iman kardeştirler, biri giderse diğeri de gider.’ O nedenle çocuklarımıza Allah ve Peygamberini sevgisini nakşedelim onları o şekilde büyütelim.”dedi.

Program Molla Abdullah’ın yaptığı dua ile sona erdi.

(Ekrem Payan/Abit Dündar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir