• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Manisa Peygamber Aşkıyla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölgesi Koordinatörlüğünce düzenlenen  “Yürüyen Kuran Hz. Muhammed” kutlu doğum etkinliğinin  gerçekleştiridiği ağlayan kaya amfi tiyatrosu, 6 bin kişi aşkın Manisalının  Peygamber (sav) aşkıyla dolup  coştu.  

Etkinliğe Manisa Büyük Şehir Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Köroğlu,   Hüda Par İzmir il başkanı Hüseyin Şani ve ilçe başkanları,  Hüda Par GİK üyesi hasan Aşkın, Doğru Haber gazetesi yazarlarından  araştırmacı yazar Mehmet Yavuz, İzmir Mustazaflar cemiyeti temsilcileri, Menemen Umut Kapısı, İlim Yayma Cemiyeti, Mana Der ve  İHH temsilcileri de katıldı. Katılımcı davetliler programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek platform yetkililerine teşekkürlerini sundular.

Sunuculuğunu Hacı Şani’nin yaptığı program, hafız  Ömer Akgül’ün Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş’in,  Türkçe ve Kürtçe seslendridğii ezgi ve ilahiler alandaki kalabalığa büyük bir coşku yaşattı.

Grup Şüheda ise erkek ve kız çocuk gurupları ile programa ayrı bir hava kattılar.

Umut tiyatro ekibinin hazırladığı “İlk Hicret “adlı tiyatro gösterisi katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

"Muhammed`i (sav) camilerden çıkarcağız"

Etkinliğe davetli olarak katılan  Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Araştırmacı Yazar Mehmet Yavuz yaptığı konuşmada, İslam’dan önceki Arap cahiliye toplumundaki ahlaki  ve sosyal bozulmuşluğa dikkat çekerek , Arap toplumunda kız çocuklarının hayatının tehdit ve tehlike altında olduğunu, cahiliye geleneğinin İslam ve Hz. Muhammed’in gelmesiyle yıkıldığını İslam tarihinden örneklerle anlattı.

Yavuz sözlerine devamla, “Peygamber (sav) adı anıldığında salavat getiriyoruz, ama onun yaptıklarını yapmıyoruz. Peygamber  ‘İçki kötülüklerin anasıdır’ demiş. Şu memleketin haline sakın, köşe başlarında içki dükkanları, içki satılıyor. Peygamber (sav) faizi yasaklamıştı, ama memleketin ekonomisinin tamamı faizin üzerine kurulu. Faiz kurumları memleketin her yerinde alabildiğine yaygınlaşmış.Allah-u Teala ‘Zinaya yaklaşmayın, fuhuşa bulaşmayın.’ diyor.Peygamber aleyhi selatu vesselam, ‘İffetli, edepli, ahlaklı ve şerefli bir nesil yetiştirin.’ diyor, ama TV dizileri ahlaksızlık yayıyor. Batının bilmem hangi yerinden TV dizilerinden internet kültüründen, çocuklarımızı tanımaz duruma gelmişiz. Vallahi yüz yıl önceki babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz kalksa, çocuklarımızı tanımayacaklar. ‘Hangi ecnebi memleketten gelmişler?’ diyecekler. Peygamber (sav) ‘Kumardan uzak durun’ demiş, bu gün devlet eliyle kumar oynatılıyor, adım başı kumar dükkanları oluşmuş. İşte bu toplum canavar bir toplum olmaya doğru gidiyor. Bakın göz yaşları içerisinde haber programlarını izliyoruz. Peygamberin zamanında da kız çocukları tehdit altındaydı ama, şu zamanda kız çocukları ile birlikte erkek çocukları da tehdit altında, tehlike altında. İşte bakın yüreğimiz yanarak, göz yaşları içerisinde Gizemlerin ölümünü, Umutların ölümünü, Mertlerin ölümlerini haber bültenlerinden seyrediyoruz. Bu toplum nasıl bu hale geldi, neden bu hale geldi? Tek bir cevabı var; Muhammed’ten uzaklaştığımız için. Vallahi.Avrupa tipi bir hayata özendik, ecdadın bütün müktesabatını reddettik , onu izzetli bir toplum haline getiren Allah’ın kitabını ve Peygamber (sav) sünneti seniyyesini hayatımızdan çıkardık, camilerimize hapsettik, kışlalardan çıkardık, kampüslerden çıkardık, çarşı pazardan çıkardık, getirip Kuran kurslarına hapsettik, camilere hapsettik. İşte bu şekilde gitmez. Evlatlarımı tehlike altında, nesillerimiz tehlike altında. Bozulduğu yerden düzelteceğiz, o yüzden Peygamber Sevdalılarını tebrik ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Bozulduğu yerden düzletmeliyiz işte böyle, bu meydanlara Muhammed’i (sav) çıkaracağız, camilerden çıkaracağız. Hz.Muhammed’i (sav), üniversitelere, kampüslere, okullara, çarşı pazara, meydanlara, futbol sahalarına taşıyacağız inşallah. Böylelikle bu millet, bu İslam milleti Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Boşnağıyla, Romanıyla Allah’ın yarattığı bütün insanlar, Muhammed (sav) ile onur bulacak, şeref bulacak, izzet bulacak ve şerefli bir hayat yaşayacak. Hep beraber bunun endişesi içerisinde olmalı, ne gerekiyorsa hep beraber yapmak zorundayız.” dedi.

"Allah Resulü`nün misafirlerine selam olsun"

Programa İzmir’den katılan Muhammed Akgül Hoca da kısa bir konuşma yaptı. Akgül Hoca  alanı dolduran binlerce Manisalılara seslenerek, burada bulunmalarının, bugün Allah Resulü nün  kutlu doğumu münasebeti ile olduğunu, dolayısı ile Resulüllah (sav) in misafiri olduklarını ifade ederek, İslam tarihinden sunduğu örnekler ile alanda güneşin altında kendilerini dinleyen misafirleri asrı saadette kısa bir manevi yolculuğa çıkardı.

Akgül Hoca sözlerine devamla, ” Bugün dünyayı zalimler ele geçirmiş, her taraf kan revan, zulüm. Kardeşler hepimiz biliyoruz ki, bunun müsebbibi  olan insanlar, Allah Teala’nın nurundan uzaklaştığı için, kitabullahı arkalarına attıkları için, model olarak Allah (cc) insanoğlu için öngördüğü Hz. Resul-i Kibriya’yı kendi hayatlarına model almadıklarından dolayı, bu gün dünya kan ağlıyor.” ifadelerini  kullandı.

Program Muhammed Akgül Hoca’nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi.

(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir