• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Wiesbaden`de `Müslüman için zamanın önemi` konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WİESBADEN- Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında Almanya’da bulunan doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Gönül, katılacağı Darmstadt şehrinde düzenlenecek  olan program öncesi,  Wiesbaden kentindeki Vahdet Camiinde gurbetçi Müslümanlara yönelik ‘Müslüman için zamanın önemi’ konulu bir seminer verdi.

Haftanın her Pazar günü çeşitli  konularla  düzenlenen seminer programı, saat 11.00’da başladı. Seminere, kentin sakinleri olan  gurbetçi Müslümanlar  yoğun ilgi  gösterdi.

Gönül programda yaptığı konuşmada,  genelde tüm Müslümanlar için,  özelde  de Avrupa’da  yaşayan Müslümanlar için zamanın  önemine dikkat çekerek, “ Zaman buz gibidir. Yerinde ve gereğince kullanıldığında,  altın değerindedir. Ancak önemi bilinmeden, gereğince kullanılmadan harcanırsa, buz gibi bir çırpıda eriyip gider. Cenab-ı Allah’ın ‘Asra  yemin olsun’ ifadesini kullanması, kullarının zamana dikkatlerini çekerek, onu hakkıyla değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatması  içindir.” ifadelerini kullandı.

Gönül, bazı  zaman dilimlerinin diğerlerine göre Allah nezdinde daha  değerli olduğuna değinerek, ”İçinde bulunduğumuz üç aylar, on iki ay içinde en değerli olan aylardır. Bu ayların içinde  de öyle geceler var ki, örneğin Ramazan ayındaki Kadir gecesinin, bin aydan daha değerli olduğunu Cenab-ı Allah, Kuran’da bildirmiştir. O halde bu değerli zaman dilimlerini, fırsat olarak değerlendirip,  Allah’a daha çok yaklaştıracak ameller işlemek suretiyle dolu dolu yaşamamız gerekir.” dedi.

Seminerin ardından kılınan öğle namazından sonra, Kutlu Duğum etkinliği için Darmstadt şehrine gidildi. 

(Mehmet Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir