• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mahallelerinde baz istasyonu istemiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe(Qoser) ilçesi Bahçelievler Mahallesi 243.cü Sokak No: 33 teki bir evin bahçesine bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonuna mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri tepki göstererek bir an önce bunun  kaldırılmasını istedi.

Baz istasyonun kaldırılması için imza topladıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Mahalle muhtarı Ramazan Bozan, “ Özel bir GSM şirketi Muhtarı bulunduğum mahallede bizden habersiz bir evin bahçesine baz istasyonu kurmuş. Bu kadar dikkatsizlik ve sahipsizlik olmaz. Radyasyon olduğu için zararı var mahalle sakinleri çok tepki gösteriyor ne kadar özel yetkili firma olsa muhtara başvurup mahallenizde Baz istasyonu kuracağız demeleri gerekirdi. Mahalle olarak kesinlikle kabul etmiyoruz bunun kaldırılması için hem imza toplanmış hem de cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk.” İfadelerini kullandık.

Baz istasyonu evinin bahçesine kurulan Menduh Omay ise, “Bu direği kurmaya geldiklerinde ben radyasyon tehlikesinin farkında değildim. Direk kurulduktan sonra tüm mahalle tepki göstererek üstüme geldiler hatta evimi yakmaya bile kalkıştılar. Mahallelinin tepkisinden dolayı bu direği burada istemiyorum. Şayet kaldırılmasa ya evimi yakacaklar ya da bu mahalleden başka bir yere taşımam lazım onun için bu direğin buradan kaldırılmasını istiyorum.”şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Nuri Bayat da,  “Komşumuzun avlusuna kurulan bu baz istasyonu direğini mahallemizde istemiyoruz. Belki maddi olarak komşumuzu kandırmışlar. Muhtardan ve ev komşularından habersiz kurmuşlar en azından komşuların rızasının alınması gerekirdi.” dedi.

Ercan Abdüssametoğlu  mahalle sakini  “Bu direği buraya kuran yetkililer eğer bu direği kaldırmazlar ise mahalleli olarak toplanıp yetkililerin işyerine girip eylem yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Zararlı şeyleri mahallelerinde istemediklerini belirten Cemal Çiçek  “ Mahalle sakinlerinden izinsiz yapmışlar. Radyasyon olduğu için bütün mahalle ye zararı var ve bütün mahalle sakinleri kaldırılmasını istiyor. İnsanlara ve hayvanlara zararlı olduğu için zararlı şeyleri mahallemizde istemiyoruz. Bir an önce yetkililerin bunu şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir