• DOLAR 32.591
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2499.173
  • ...
Başbakan Toplu Açılış Törenine Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep`te eski Tekel içki fabrikasının yerine kurulan ve sergilenen yaklaşık bin 700 metrekarelik mozaik ile dünyanın en büyük mozaik müzesi konumuna gelen Zeugma Mozaik Müzesi ile 35 tesisin resmi açılış törenine katıldı.

 

Öğle saatlerinde eşiyle birlikte çeşitli açılışlar ve görüşmeler için Gaziantep`e gelen Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu`na taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Zeugma mozaik müzesinde toplu açılış törenine katıldı.

 

Siyaset Meydanında Şu anda Kakafoni Yaşanmaktadır
Toplu açılış töreninde, Devlet Senfoni Orkestrasının konserini izledikten sonra konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Erdoğan, Senfoni Orkestrası ekibine teşekkür etti. Konuşmada, Türkiye`deki siyasetin uyumsuzluğuna dikkat çekmek isteyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Farklı enstrümanlar eğer bir senfoni oluşturuyorsa sizi farklı bir dünyaya götürür sizi dinlendirir. Ama yok bu farklı enstrümanlar o uyumu sağlayamazsa o zaman ortaya senfoni çıkmaz bir kakofoni çıkar. Türkiye`de şu an da siyaset meydanında yapılan işte budur bir kakofonidir." İfadelerini kulandı.

 

5 tane organize sanayisiyle Gaziantep`in Türkiye`de örneği olmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Şu anda 5 milyar Dolar ihracata yürüyen Gaziantep dünyadaki küresel krize rağmen ihracatını artırıyor. Burası Güneydoğu Anadolu`da bir il. Çok açık ve net söylüyorum; terör belası Diyarbakır`a musallat olmasın, Diyarbakır da Gaziantep gibi sıçrama yapar.

Diyarbakır aynı sıçramayı yapamıyorsa Diyarbakırlılar bunun hesabını, terörü orada besleyenlere sormalıdır. Gerek benim ulusal girişimcim gerekse uluslararası girişimcim orada yatırım yapamıyor. Orada `her an ne olur ne olacak` diye düşünüyor. Şanlıurfa`ya, Adıyaman`a güveniyor, oralara yatırım yapıyor. Bakın buralarda devamlı bir yükseliş var. " şeklinde konuştu.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir