• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Mısır`daki idam kararları Konya`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya’da sivil toplum kuruluşları Mısır’da seçimle iş başına gelen sivil yönetime yapılan darbeyi ve İhvanı Müslimin üyelerine verilen idam kararlarını protesto etti.

Şehir meydanından yürüyüşle başlayan program, Hükümet meydanında yapılan konuşmalarla ve vatandaşlar tarafından getirilen sloganlarla devam etti.

Program Hüseyin Ünlü Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerimle başladı.

Bu meydanda toplananların, mazlumların yanında zalimlerin ve katillerin karşısında olduğunu dile getiren Mazlum Der Konya Şube Başkanı Derviş Argun, “Bugün burada sizler bu duruşunuzla mazlumların dostları zalimlerin ve katillerin en büyük engelisiniz. Bugün burada biz Allah’ın izniyle ve küresel anlamda Dünyanın başka coğrafyalarında başka şehir merkezlerinde başka meydanlarında toplanan kitleler Dünyaya şunu anlatıyoruz, Mursi ve Mursi’nin takipçileri yalnız değil, Sisi belki Mısır’da hâkim olabilir, zindanlarda zulüm edebilir, meydanlarda insanlar öldürebilir ama Allah’ın izniyle Mısır’da düşen her bir cana bin can başka coğrafyalarda diriliyor harekete geçiyor ve kıyama kalkıyor. Hasan El Benna hepimizin bildiği bir isimdir. Mısır’a diz çöktüren adam, Firavunları yerle bir eden adam, binlerce yıllık saltanatı yok eden adam. ‘Gayemiz Allah’tır, Önderimiz Resulullah’tır. Yolumuz İslam’dır, anayasamız Kuran’dır. En büyük arzumuz Allah yolun da şehit olmaktır.’ Sözlerini haykırdığı için zalimler tarafından şehit edildi.” dedi.

Mısır’da darbeci yönetimin zulüm ve baskılarının her geçen gün farklı bir boyut kazandığını dile getiren MTTB Konya Şube Başkanı Lutfullah Işık, “Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvanı Müslimin üyelerinin on aydır devam eden hak mücadelesi her geçen gün firavun neslinin zülüm ve baskılarıyla farklı bir boyut kazanıyor. Özgürlük mücadelesi veren sivil ve masum insanlara bütün Dünya’nın gözü önünde haince saldıran firavunlar kandan zulümden beslenenler kurdukları düzmece bir mahkemede birçok Müslüman kardeşimize idam kararı verdi. İdama çarptırılmış insanlardan iki kardeşimizin daha önceden vefat ettiklerinden habersiz olan bu zındıklar utanmadan sıkılmadan hala saldırılarına devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Zulme karşı meydanlarda olmakla doğru yerde olduklarını ve böylece Hakkın yanında olduklarını vurgulayan İnsan ve Medeniyet Hareketi adına konuşan Adem Ceylan, “Hakikat tek, Rabbimiz bize şöyle diyor; ‘ Zulmedenlere meyletmeyin, sonra size ateş dokunur.’ Bugün doğru bir yerde duruyoruz. Bugün Hakkın yanında duruyoruz. Burada olmak bir vefadır. Şehit Seyid Kutub’un alın teriyle yazdığı, kanıyla suladığı, samimiyetiyle ispat ettiği, şahadetiyle taçlandırdığı Fizilali Kuran’ın gölgesindeki gibi bir gölge yaşadık. Hasan El Benna’nın risaleleriyle beslenmiş olmanın onlara olan vefa borcunu ifa etmenin işaretidir burada olmak. Kişinin Allah’a olan ahdini ifa etmesinin adıdır, yeryüzünü tanık kılmasının adıdır.” ifadelerini kullandı.

Program Ramazan Sönmez’in yaptığı kapanış duasıyla son buldu

(İsmail Yılımaz/İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir