• DOLAR 32.569
  • EURO 34.722
  • ALTIN 2410.534
  • ...
Balane Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Köylerde kutlu doğum etkinlikleri devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Batman Köy-Der, Gercüş ilçesi Yüceköy (Balané) köyünde coşkulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30’da başladı. Molla Ramazan Biçer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Köy-Der Rehber İlahi Gurubunun ilahileriyle devam etti. İlahilerden sonra etkinlik Köy-Der mevlüthanları tarafından okunan Mevluda Muhammedi ile devam etti.

Mevlüthanlardan sonra program için hazırlık yapan çocuklar şiir ve ilahiler okudu. Daha sonra Köy-Der İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Ramazan Biçer, Allah’a karşı olan şükrün artırılmasından söz etti. Biçer, “Allah bize iki ayak vermiş onların üstünde yürüyoruz. Geziyoruz akrabalarımızı ziyaret ediyoruz. Dostlarımızın yanına gidiyoruz, iş ve kazançlarımızı onların sayesinde rahatlıkla kazanıyoruz. Birimizin ayağına felç vurduğunda bir tekerlekli sandalye Çin’de bile olsa onu elde edebilmek için trilyonlar verip onu almak istiyoruz. Sırf rahatlıkla gezip dost ve ahbaplarımızı ziyaret etmek için rahatlıkla dolaşabilmek için alıyoruz. İşte Allah bizi yoktan var etti. Hiçbir şeyimiz yok iken bize verdiği bu nimetler karşılığında Allah`a çok az şükrediyoruz. Allah Kur’an-ı Kerim`de şöyle buyuruyor: `İnsanoğlu kendisine verdiğim nimetlere karşı çok az şükrediyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra köy çocuklarının hazırladıkları şiir ve ilahilerini seslendirdikleri program, Molla Ramazan Biçer`in okuduğu dua ile son buldu.

(Masum Günaydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir