• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Kızıltepe`de esnafa hijyen eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe ilçesinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde gıda ve gıda temasında bulunan esnaf ile sağlık sektörünü ilgilendiren bütün meslek alanlarında hijyen eğitimi verilmeye başlandı. Eğitim çalışmaları kapsamında Hijyen eğitimine katılacak müracaatçılar için kurslar açıldı. Eğitim kursları 5 Temmuza kadar devam edecek.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav yaptığı açıklamada, “Odamıza kayıtlı 900 üyemizin hijyen eğitimine müracaat etmesi gerektiği ancak bu günkü tarih itibarı ile bize yapılan müracaatın 290 kişiye ulaştığı görülmektedir. Elbette müracaatların yapılması hızlanması için gerekli çalışmalarımız devam edecektir. Ancak hijyen eğitimi süreli olduğundan dolayı 5 temmuz 2014 tarihinde eğitime son verilecektir. Bu bağlamda esnaf ve sanatkârlarımızın bizde kayıtlı olan veya olmayan herkesin acilen müracaat etmesi gerekir. 05 Temmuz 2014 tarihinden sonra ilgili kurumlarca yapılan denetimler sonucunda para cezalarına maruz kalmalarını asla istemiyoruz. Halk Eğitim Müdürümüz ile beraber yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Pazar günleri meslek guruplarına göre eğitimler verilecektir. Bu çalışmamızın ilk semineri bakkal-market-büfe ve kantin işletmecilerine verildi. Seminerden sonra 20 soru ile sınava geçildi. Müracaat edip de eğitime gelmeyenler sınıfta kalacak, hijyen eğitim belgesi hakkını kaybedecektir. Bu gün yapılan eğitime 70 kişi katıldı. Eğitim verildikten sonra 3 sınıf oluşturularak sınava geçildi. Bütün katılımcılara başarılar bol kazançlar diliyorum." dedi.

Halk Eğitim merkezi Müdürü Hadi Gökdemir ise, eğitim merkezinde hijyen eğitimi ile ilgili çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirterek, halkın sağlığı, tüketicinin korunması ve tüketici sağlığının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Esnafın, hijyen kurallarına riayet etmesi konusunda verilen bilgileri uygulamaları gerektiğini belirten Gökdemir, "Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz 05 Temmuz 2014 tarihine kadar yapılan müracaatları değerlendirmeye alacak eğitime devam edeceğiz. İlgili bütün meslek dallarının eğitime katılmalarını bekliyoruz. Eğitim açısından gerek yer sorunumuz gerekse eğitimci sıkıntımız olmadığı için katılım oranı ne kadar yüksek olursa olsun bizim için sorun teşkil etmemektedir. Bizim için önemli olan süre bitiminden önce bütün meslek guruplarının eğitime tabi olmaları hijyen eğitimsiz kimsenin kalmamasıdır." diye konuştu.

Ayrıca proje kapsamında, Mardin il sınırları içerisinde resmi/özel tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan ``hijyen`` konulu resim yarışması düzenleneceğini ifade eden Gökdemir, "Bu proje ile, ``ağaç yaşken eğilir`` sözünden yola çıkılarak ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin dikkatini hijyen konusuna çekmek, farkındalık ve bilgi düzeyini artırmayı hedeflemekteyiz. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin resim konusundaki yeteneklerini geliştirmesi, çevresinde gördüğü olumlu ve olumsuz davranışları kendi duygu ve düşüncelerini resim olarak yansıtması projenin hedefleri arasında yer almaktadır." dedi.

28 Nisan 2014 tarihinde başlayan Başvurular 16 Mayıs Cuma akşamı mesai bitiminde sona erecek.

28 Mayıs 2014 tarihinde Sergilenecek Eserlerin Değerlendirilmesi yapılacak, seçilen eserler 3-4 Haziran 2014 tarihinde Movapark AVM’de sergilenecek. 

(Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir