• DOLAR 32.379
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Van'a 7 gölet yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Milletvekili Fatih Çiftçi yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' ile Van’da 8 bin 500 dekar arazinin suya kavuşacağını söyledi.

 

“8 bin 500 dekar tarım arazinin sulanmasını sağlanacak''
Çiftçi, ''2012 yılında başlatılan '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi' ile Van'da büyük sulama alanlarının yer almadığı kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi hedeflenmektedir. Sulamaya açılacak bu alanlar suyun daha verimli kullanıldığı cazibeli sulama sistemiyle sulanacak. Tamamlandığında Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon 260 bin dekar, Van'da ise 8 bin 500 dekar tarım arazinin sulanmasını sağlanacak.'' dedi.

 

“Cazibeli sulama sistemine geçilmesiyle enerji tasarrufu sağlanarak üretim maliyeti düşürülecek”
Van'da toplam 7 göletten oluşan projede, bugüne kadar 3 göletin inşaat yapım işlerinin devam ettiğini kaydeden Fatih Çiftçi, ''Proje kapsamında yer alan Özalp Aşağı Tulgalı ve Boncuklu göletleri ile Saray Sırımlı göletinin 2015 yılsonuna kadar hizmete açılması planlanmaktadır. Çolpan, Ortanca, Baklatepe ve Beyaztaş göletleri de Van merkezimize yapılacak göletlerdir. Proje ile ayrıca sulama metotlarının değiştirilmesi ve cazibeli sulama sistemine geçilmesiyle enerji tasarrufu sağlanarak üretim maliyeti düşürülecektir. Diğer yandan bu alanların ağaçlandırılmasıyla taşkın zararları ve erozyon önlenecek, mesire yerleri ile rekreasyon alanları oluşturulmasıyla da bölge insanının nefes alabilecekleri alanlar oluşturulmuş olacaktır.'' diye konuştu.   (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir