• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İkizce köyünde Kutlu Doğum sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Nisan ayına sığmayan Kutlu Doğum etkinlikleri Mayıs ayında da devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Eyyübiye ilçesine bağlı İkizce köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Saat10.30’da başlayan etkinliğe civar köylerden de katılım oldu. Mehmet Tabak Hoca’nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Selam İlahi Grubu’nun okuduğu mevlit ve ilahilerle devam etti.

Daha sonra Selam Kız İlahi Grubu’nun da seslendirdiği ilahiler etkinliğe renk kattı. Programa katılan Ömer Soyaslan Hoca günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed`in (sav) hayatından kesitler aktaran Soyaslan Hoca, Allah’ın Kur`an-ı Kerim`i kendi katından insanlığın kurtuluşu için gönderdiğini ve tüm insanların ancak yegane kurtuluşunun da Allah’ın ipi olan Kur`an-ı Kerim ve yürüyen Kur`an olan Allah’ın Resulü’nde olduğunu söyledi.

"Hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılın" ayetini hatırlatan Soyaslan Hoca, Müslümanların bugün paramparça olmasının sebebinin Allah’ın kitabından ve Resulünden uzaklaşma olduğuna vurgu yaparak Müslümanların kurtuluşu için tüm Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik yapılan duanın ve verilen yemeğin ardından sona erdi. 

(Sedat Kuşulay - Osman Gülebak / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir