• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Şehit Kamil köyünde kutlu doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Koordinatörlüğü, kutlu doğum çalışmalarını devam ettiriyor. Platform, son olarak İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Şehit Kamil köyünde kutlu doğum programı düzenledi.

 

Okul bahçesinde düzenlenen program ikindi namazından sonra Ömer Akgülün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlid-i serif okundu.  Programda salavatlar getirildi, tekbirler atıldı ve Hz. Peygambere duyulan özlem dile getirildi.

 

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu adına Hacı Şani yaptı. Şani, Muhammedi sevdayı Türkiye’nin birçok yerine götürdüklerini belirterek, “Hepiniz bu programımıza hoş geldiniz. Bizler peygamber sevdalıları olarak Hz. Peygamberin (sav) aşkını, sevdasını, muhabbetini memleketimizin karış karış toprağına haykırmak için yola çıktık. Malumunuz birçok kardeşimiz bizimle beraber gittikleri yerlerde bu sevdaya, bu aşka şehitlik ediyorlar. İnşallah kıyamet gününde de birbirimize şahitlik edeceğiz. Öncellikle şunu ifade edeyim; bugün bu tür programlarda, bu tür etkinliklerde bulunmak bir bahtiyarlıktır. Peygamberi (sav) sevmek, onun sevdasıyla yola çıkmak büyük bir bahtiyarlık, büyük bir nimettir. Bunu ifade etmek lazım. Nasıl Hz. Peygamberin seçkin sahabeleri onu sevmiş, onun davası, onun dini için fedakarlık etmiş ve ‘anam babam sana feda olsun’ demişlerse; bugün peygamber sevdalıları da Hz. Peygamber söz konusu olunca ‘Anam babam sana feda olsun’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

 

Ardından Muhammed Akgül Hoca bir konuşma yaptı. Allah’ın (cc) dünyaya gönderdiği insanları başıboş bırakmadığını ve kendilerine yol gösterici olarak peygamberler gönderdiğini vurgulayan Akgül, “Allah (cc) insanı bu dünyaya gönderince elbette ki, başıboş göndermemiştir. Sorumsuz bir şekilde, dünyada istediği bir şekilde yaşasın diye onu göndermemiştir. Allah (cc) bir göreve mebni olarak bizi göndermiş bu dünyaya. Bir görevi icra etmek üzere bizleri göndermiştir. Dolayısıyla Allah (cc) ayeti kerimede buyurduğu gibi, ‘ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım’ diyor. Bu ibadeti tam manasıyla yapabilmemiz için Allah (cc) bizim aramızdan bize peygamber göndermiştir. Diğer başka ayetlerde Allah (cc) bize şunları söylüyor: ‘iyi, hayırlı olan şeyleri peygamber size emrediyor. Kötü olan, pis olan şeyleri ve kötü ahlakı da size yasak kılıyor. Sizi bundan uzak tutuyor. Ve temiz, helal, güzel olan şeyleri size helal kılıyor. Ve kötü, pis olan şeyleri de size haram kılıyor. Peygamberler sırtlarınızdaki ağır olan yükleri sizin sırtınızdan alıyor. Bu çok önemli bir meseledir kardeşlerim. Ve Peygamber sizin ayaklarınızdaki prangaları, sizin ayaklarınızdaki zincirleri çözüyor. Maddi ve manevi zincirlerinizi çözüyor. İşte peygamberin esas görevi, iyi olan şeyleri emretmek, kötü olan şeyleri de yasaklamaktır.” dedi.

 

Programda Grup Şüheda sanatçıları, erkek ve kız çocuk ilahi grupları ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Ayrıca iki minik kız çocuğu birer şiir okudular.

 

Program yapılan duayla sona erdi.   (İlyas Yıldız  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir