• DOLAR 32.522
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2430.76
  • ...
Kamalak: "Yeni bir dünyanın işaret fişeğini yakacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Saadet Partisi’nin 5. Olağan Kongresi yapılan konuşmalarla devam ediyor. Kongre’nin ilk konuşmasını Saadet Partisi Mustafa Kamalak yaptı.

 

Kongrenin yeni bir Türkiye için büyük bir adım olduğunu söyleyen Kamalak, “Bundan 45 yıl önce bağımsızlar hareketi ile nasıl oldu da Türkiye’nin bağımsız ilk kıvılcımı olduysa bu kongre ile de yeni bir Türkiye ve yeni bir dünyanın işret fişeğini yakmış olacağız.” dedi.

 

Kamalak, “Bugün tarihi bir gündür bugün büyük kongremizde yaşanabilir ve büyük bir Türkiye için yeni bir adım atıyoruz. Milli Görüşün 5 yıldızlı 5. partisinin 5. kongresine hepiniz hoş geldiniz. Bundan 45 yıl önce bağımsızlar hareketi ile nasıl oldu da Türkiye’nin bağımsız ilk kıvılcımı olduysa bu kongre ile de yeni bir Türkiye ve yeni bir dünyanın işaret fişeğini yakmış olacağız. Mısır’da idama mahkûm edilen Mısırlıların da gözü bu salondadır. Cumhurbaşkanı Mursi’nin de gözü bu salondadır. Seyyit Kutup’ların ve Hasan El Benna’ların gözü bu salondadır. Esma’ların gözü bugün bu salondadır. Çünkü bu salonda güce teslim olmayanlar ve esarete boyun eğmeyenler vardır. Bu salonda emanete sahip çıkanlar sözünden dönmeyenler, ‘Kudüs işgal altındayken ben nasıl olur da rahat uyurum’ diyen Selahadin-i Eyyübi’ler vardır. ‘Hayat İman ve Cihat’tır’ diyen Merhum Erbakan’lar vardır.” diye ifade etti.

 

“Türkiye kısır kavgaların ve seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir” diyen Kamalak, “Dış politikada ise tam bir facia yaşanıyor. Bu nedenlerden dolayı Türkiye’nin eskimez ve pörsümez yen bir sese ve yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin hiç şüphesiz ki adresi Saadet Partisidir. Çünkü Saadet Partisi karanlıktan zulümden adalete çıkışın adresidir. Saadet Partisi makam ve servetin değil hakkın ve hakikatin peşinden gitmenin adresidir. Hangi renk ırk ve inançtan olursa olsun her insanın hak ve hukukunu korumanın adresidir Saadet Partisi. Bizler tüm insanlık için adil bir düzen kurmanın peşindeyiz.” dedi.   (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir