• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Çaldıranlılar Kutlu Doğum etkinliğinde buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Peygamber Sevdalıları Platformu, Van’ın Çaldıran ilçesinde ilk kez  Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. 

Merkez Cami’nin yanı başında yapılan etkinlik, Molla Yakup`un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından mevlithanlar Kürtçe Mevlit okudu. Musa Akdeniz’in sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak katıldı. 

Arıkarınca burada yaptığı konuşmada, “Kurtuluşa  erecek olanlar Hz. Muhammed’in yolundan gidenlerdir. Hz. Muhammed’in ashabı ve dostları kurluşa erenlerdir. Bizde kurtuluşa erebilmemiz için meydanlarda toplanmamız gerekir ve onun davasını anlatmamız gerekir. Biz de diyoruz ki yarabbi biz senin Kuran’ını ve hiçbir zaman bırakmayacağız. Bu Çaldıran meydanında haykırarak söylüyoruz ki Senin Habibinin yolundan ayrılmayacağımızı Kıyamet günü Huzuruna Kuran’la gelmeyi arzuluyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Ya Rabbi sen şahit ol ki biz kıyamete kadar Resulallah’ın yolunda olacağız”

Hz. Muhammed’in (sav)  yetimleri Kuran’ın etrafında toplarken “Kurtuluşunuz Kur’an ve İslam’dadır.” dediğini aktaran Arıkarınca, “Bu davaya başladığında insanlar yetiştirdi ve dünyaya dağıttı ve İslamı tebliğ etmelerini emretti o dağıttığı insanların şerefi, haysiyeti fedakarlığı ve cesareti ile İslam bu güne geldi. Eğer o sahabeler olmasaydı belki de hayatımız bambaşka olurdu ve bizler Allah ve resulünü belki de tanımazdık. Hz. Muhammed ve arkadaşlarının fedakarlıklarıyla İslam bize ulaştı. Ve bu büyük bir şereftir kim bu şereften mahrum kalırsa çok şey kaybetmiştir. Bizim de bu şereften geri kalmamamız için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Eğer siz kurtulmak istiyorsanız, Hz. Muhammed’e komşu olmak istiyorsanız, Kuranı öğrenin ve öğretin kendinizde yaşayın. Çünkü Hz. Muhammed’in de görevi buydu ve o gelin elimi öpün demiyordu.  Kurana gelin Kuran beni yetimlikten kurtardı. Vallahi sizde İslam’a ve Kuran’a el atarsanız dünyada ve ahirette aziz olursunuz. Öyle ise Kuran’a ve İslam’a neden sarılmıyoruz? Niçin camilerimizi doldurmuyoruz ve ders halkaları oluşturmuyoruz? Niçin Şeyh ve İmamlarımız İslam bayrağını alıp bize öncülük yapmıyorlar? Neden İslam’a sahip çıkmıyoruz, niye Mısır’da 529 kardeşimiz idamla yargılanırken biz sessiz kalıyoruz  ve biz diyoruz ki Hz. Muhammed  ve Müslüman kardeşlerimiz ile dostluğumuzu hiçbir zaman bozmayacağız. Ya Rabbi sen şahit ol ki biz kıyamete kadar Resulullah’ın yolunda olacağız.”diye konuştu. 

Muradiye Kız Çocuk İlahi Grubu’nun Peygamber Efendimizin doğumundan vefatına kadar olan hayatını anlatan şiirler okumasından sonra İhya Tiyatro Grubu’nun, cahiliye devrinde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının sahnelediği tiyatroda duygulu anlar yaşandı. 

Etkinlik yine Molla Yakup Arıkarınca’nın okuduğu dua ile son buldu.(Cüneyt-Hasar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir