• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Akçakale'de "112 hizmet vermiyor" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Akçakale’de  112 Acil Servis ekiplerinin hastalara geç müdahale ettiği iddia edildi. Akçakale Devlet Hastanesine getirilen hastaların acil sevkleri durumunda ambulans için saatlerce bekletildiklerini iddia eden hasta yakınları yetkililere tepki gösterdi.

 

Geçtiğimiz günlerde Suriye’de uçaktan atılan varil bombasıyla yaralanan bir kişinin Şanlıurfa’ya sevk edildiğini ancak ambulans için ağır yaralanın 4 saat bekletildiğini ifade eden vatandaşlar, söz konusu yaralının hayati tehlikesi başlayınca ambulansın geldiğini  öne sürdüler.

 

Yaralının yakınları ile görevliler tartıştı

Sınırgören köyünden bugün sabah saatlerinde  acil olarak Akçakale Devlet Hastanesine getirilen İsmail Güngör,  bacağının iş makinesinin ağız kısmına takılması sonucu yaralandı. Hastaneye getirilen Güngör, durumunun ağır olması nedeniyle  Şanlıurfa’ya sevk edildi.  Güngör’ün akrabaları,  hastalarının sevk edildiği halde götürülmediğini ifade ederek hastanedeki görevlilerle tartıştılar.

 

Hastalarının Akçakale Devlet Hastanesindeki doktorlar tarafından acilen sevk edildiğini belirten Güngör’ün yakınları,  doktorun yaralıyı sevk etmesinden sonra hastane bahçesinde hazır bekleyen ambulansın yaralıyı götürmediğini öne sürdü.

 

Yaralıyı kendi imkanlarıyla götürmek istediklerini ancak bu sırada hastane bahçesinde boş olan ambulansı gördüklerini ifade eden Güngör’ün yakınları, görevliler ile tartıştıktan sonra ambulansın verildiğini belirttiler.

 

Hastanede gerginlik çıktıktan sonra ambulansın verildiğini ifade eden vatandaşlar, “Yakınlarımız öldükten sonra mı ambulans verilecek.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Hasta yakınları ile 112 ekipleri arasındaki gerginlik nedeniyle Akçakale Devlet Hastanesinin acil servisindeki doktorların zor durumda kaldıkları ifade edildi.(İbrahim yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir