• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
Karlıova`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Karlıova Kar-Der tarafından Belediye önü miting alanında düzenlenen kutlu doğum etkinliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Sunuculuğunu Osman Demir’in yaptığı program, Serdin Kılıç’ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, okunan Mevlit ve seslendirilen kasidelerle devam etti. 

Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin ve Araştırmacı Yazar Vedat Turgut katıldı. 

Hz Muhammed`in (sav) doğumunun, insanlık alemi ve insanlık tarihi için büyük hadiselerden olduğunu belirten Şahin, "Diğer Peygamberler ve Hz. Muhammed’in doğumları dünya için büyük hadiselerdir. Çünkü o (sav) insanlığın kurtuluşu için gönderilmiştir, insanlığın hidayeti için gönderilmiştir, insanlığın Cenneti, huzuru ve saadeti için gönderilmiştir. Şairin dediği gibi “Muhammed bir insandır, ama diğer insanlar gibi değildir. Taşlar içinde bir yakut gibidir” Allah’ın bizlere gönderdiği örnek bir şahsiyettir, kendisine tabi olmamızı istediği bir Peygamberdir ve ancak ona tabi olursak bizden razı olacağı bir Peygamberdir. 

"Ameliniz onun ameli gibi olsun"
Amellerimizin onun ameline uyacağı, hayatımızın onun hayatına uyacağı bir Peygamberdir. Fani bir alemde yaşıyoruz, fani bir ömür sürüyoruz, fani bir dünya hayatı sürdürüyoruz ve fani hayatın sonunda ölüm var. Fâni bir hayatta yaşamamıza rağmen isteriz ki lüks evlerde yaşantımız olsun, güzel evlerimiz, hizmetçilerimiz ve güzel bağ, bahçelerimizin olmasını isteriz. Bizden sonra gelecek çocuklarımızın bile saraylarda yaşamalarını istiyoruz. Ve isteriz ki, Allah bizden razı olsun, Allah bizim günahlarımızı bağışlasın, bizi Cennetine koysun. İşte Allah da bize bu yolu gösteriyor, şayet Allah’ı sevdiğinizi iddia ediyorsanız o zaman bana uyun, Muhammed`e (sav) uyun. Ameliniz onun ameli gibi, hayatınız onun hayatı gibi olsun. İmanınız onun imanı gibi, İslam’ınız onun İslam’ı gibi olsun. Gönderdiğim Kuran’a uyun ve gönderdiğim peygambere uyun, onun hayatı gibi yaşayın. İşte Rabbimiz bizlerden bunları istiyor.” dedi. 

Şahin`in ardından Kürtçe bir konuşma yapan Vedat Turgut ise, “Yarabbi bugün bir yandan bayanlar bir yandan erkekler ve diğer bir yandan ise çocuklar Karlıova meydanında toplanmış, Medineliler gibi, Ensarlar gibi, Muhammed’in kutlu gelişine sevinip Salavatlar getiriyorlar ve Yarabbi sen buna şahit ol. Hz Muhammed (sav) ruhen buradadır değerli kardeşlerim. 

"Müslümanlar aylarına sahip çıktılar"
Elhamdülillah Müslümanlar kendi aylarına sahip çıktılar, Şubat ayını, Mart ayını, Nisa ayını geride bıraktık ve şimdi de Mayıs ayındayız. Biz Şubat ayına şehitler ayı dedik ve İslam şehitlerini hatırladık. Mısır`a gittik Seyyid Kutub`u, Hasan el Benna’yı hatırladık, Esma bacımızı hatırladık. Filistin’e gittik, Şeyh Ahmet Yasir`i, hatırladık. Afganistan ve Çeçen`e gittik, Ruslara, zalimlere karşı Şehit olanları hatırladık. Ve Kürdistan`a geldik Şeyh Said’i hatırladık. Bu aydan sonra mart ayına girdik. Mart ayı dedik Murtazaların ayı dedik, Mart ayında Irak Kürdistanı`na ve Halepçe’ye gittik, Halepçe’deki Müslümanları hatırladık. Zilan Ovasına gittik, mazlumların Zilanlarını hatırladık. Dicle ve Fırat nehirleri anne ve babaların gözyaşlarıyla akıyordu, mazlum ve Murtazaların akan kanıyla akıyordu bunları hatırladık. Nasıl ki, kıştan sonra bahar geliyor Mart ayından sonrada Nisan ayı geliyor. Ve Nisan ayı geldi yani Hz Muhammed (sav) geldi. Köy köy, il il, ilçe ilçe, insanlar geliyor, milyonlarca insanlar toplanıyor ve o kutlu insan için Salavatlar getiriyor gözyaşları döküyorlar. Çünkü onun gelişi ile dağ, taş ve ağaçlar dile geldi. Bakın ona ilk iman edenlerden biri bayandır ve şimdi de onlara baktığımızda kalabalığın çoğu bayanlardır. Ona iman edenlerden biri de çocuktu yani Hz. Ali’ydi alanları renklendiren de onlardır. Bakın onun gelişi ile neler oldu. İstemediğimizce doğduktan sonra öldürdüğümüz kız çocukları onun gelişiyle adaleti buldu, ölümlerden kurtuldu ve şimdi alanlara baktığımızda hep onlar vardır. İslam geldi kız çocukları ölümlerden kurtuldu, hak ve adalet geldi.” diye konuştu. 

Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarından Özcan, Ömer ve Hikmet’in seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Programda, Karlıova genelinde 55 milyon 154 bin 136 Salavat, 13 hatim ve 940 tane Yasin okunduğu açıklandı. Etkinlik Serdin Kılıç’ın okuduğu dua ile son buldu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir