• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Kurtoğlu'ndan yolsuzluk iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır eski Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yerine atanan Doç. Dr. İbrahim Uygun’un kendisi hakkında yolsuzluk iddialarına cevap verdi.

 

Medya aracılığıyla kendisini suçlayan Doç. Dr. İbrahim Uygun’un armut ve elmayı ayırt edemeyen biri olduğunu söyleyen Kurtoğlu, "Uygun, beni ve arkadaşlarımı hırsızlıkla suçlayacağına Diyarbakır'da sağlık teşkilatında bozmuş olduğu çalışma barışını yeniden oluşturmaya gayret etsin.” dedi.

 

"Tazmin raporu mahkeme kararı göz ardı edilerek hazırlanmıştır"
Araç ihalesi ile ilgili başlatılan soruşturmada Bölge İdare Mahkemesi tarafından kendisinin ve çalışma arkadaşlarının aklandığını söyleyen Kurtoğlu, yeni Genel Sekreterin bu durumdan haberi olmadığını zannettiğini söyledi.

 

Kurtoğlu, "Bizleri yalancılıkla itham etmesini kendisine yakıştıramadım. Buna dayalı kanuni haklarımız saklı olup kendisine Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesinin 2013/276 esas ve 2013/307 nolu kararını okumasını tavsiye ederim. Düzenlenen tazmin raporundaki iddialar da aynı soruşturmacının iddialarıdır. Mahkemenin hukuksuz olduğunu tescillediği iddialarla yapılan tazmin ve icra takibinin hiçbir hukuki geçerliliği kalmamıştır. Bu tazmin raporu mahkeme kararı göz ardı edilerek hazırlanmıştır. Dolayısıyla mahkemenin vermiş olduğu karar göz ardı edilerek düzenlenen tazmin raporunun hiçbir hukuki özelliği yoktur. Bu tazmin raporu beni ve çalışma arkadaşlarımı halkın gözünde küçük düşürmeye yönelik olup görevden alınmamda kendilerini haklı çıkarma çabasından ibarettir. Bu tazmin raporunu düzenleyenler kendilerini mahkemenin üstünde görmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

 

"Diyarbakır sağlık teşkilatında çalışma barışını bozdu"
Uygun'un kendisi hakkında yaptığı açıklamada vermiş olduğu rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan Kurtoğlu, firmanın teklif ettiği fiyattan sonra yapmış olduğu indirimle beraber ödemelerin esas alındığı fiyatın göz ardı edildiğine dikkat çekti.

 

Kurtoğlu, "Kiraladığımız araçların segmentini, özelliklerini ve süresini göz ardı etmiş kısacası İbrahim Uygun Bey elma ile armudu kıyaslamıştır. Oysaki her araç kendi segmentiyle kıyaslanmalıdır. Mademki haberde geçtiği gibi devleti ve halkı 446 bin 400 TL zarara uğratmış isek öyleyse neden tazmin raporunda sadece 50 bin TL istenmiştir. Geri kalan 396 bin 400 TL'ye neden göz yumulmaktadır? Bu durum akla başka soruları getirmekte değil midir? İbrahim Beye acizane tavsiyem beni ve 10 arkadaşımı hırsızlık ve yalancılıkla karalayacağına Diyarbakır'da sağlık teşkilatında bozmuş olduğu çalışma barışını yeniden oluşturmaya gayret göstermesi kendisi ve tüm sağlık camiası için daha hayırlı olacaktır sanırım." ifadelerini kullandı.  (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir