• DOLAR 32.566
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.383
  • ...
Abbas, Meşal`le Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Hamas  sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın iki gün içinde gideceği Katar’ın başkenti Doha’da uzlaşı maddelerinin hayata geçirilmesini görüşmek üzere Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal ile bir araya gelebileceğini söyledi. 

Gazze’deki hükümetin resmi haber ajansı Er-Re’y’in haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Ebu Zuhri şunları belirtti: “Filistin Yönetimi Başkanı Abbas büyük bir olasılıkla Doha’da Hamas lideri Meşal ile görüşecek. Son uzlaşı kararının ardından, uzlaşı maddelerinin hayata geçirilmesi için Hamas ile Fetih arasındaki görüşme ve iletişim kesintiye uğramadan devam ediyor.” 

Diğer taraftan Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Mahmud El-Alul yaptığı basın açıklamasında yarın Katar’a gidecek olan Mahmud Abbas’ın Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El-Sani ile Filistin uzlaşısını görüşeceğini söyledi. 

FİEM’in haberine göre, Fetih’e yakın kaynaklar da haberi doğrulayarak, torununun düğünü için Katar’a gidecek olan Abbas’ın Katar Emiri’nin yanında Hamas lideri Meşal ile de bir araya gelip uzlaşının hayata geçirilmesini görüşeceğini ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir