• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Motorlu taşıtlarda enerji tasarrufu konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından ‘Motorlu Taşıtlarda Enerji Tasarrufu’ konulu konferans düzenlendi. Konferans, Öğr. Gör. Erdinç Vural’ın sunumuyla Hüsrev Paşa Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Motorlu taşıtların fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için gerekli olan enerjinin büyük ölçüde petrole bağımlı olduğunu belirten Vural, bundan dolayı yakıt tüketimindeki hızlı artışa bağlı olarak yakıt temininde karşılaşılan güçlüklerin de giderek artmakta olduğunu söyledi.

 

Vural, açıklamasına devamla;  “Yakıt ekonomisini iyileştirmek için; motor, taşıt ve taşıtın kullanımı ile ilgili olarak birçok araştırmalar yapılmaktadır.

 

Yakıt tüketimine etki eden parametrelerin motor ve taşıt kullanım şartlarına göre değiştirilmesi ile yakıt sarfiyatının azaltılmasına çalışılmaktadır.” dedi.

 

Konferans, Yakıt Tüketimine Etki Eden Parametreler, Taşıtların Aktarma Organlarında ve Yürüyüş Aksamındaki Aksaklıkların Yakıt Tüketimine Etkileri, Ekonomik Araç Kullanma ve İdeal Devir Aralığını Bulmak konulu sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir