• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Bu drama yürek dayanmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Köylerinin bombalanması nedeniyle Sason’un Heybeli(Tanzi)  terk etmek zorunda kalan aile iki engelli çocukla çöplüklerde yaşam mücadelesi veriyor.

 

Mağdur olan Batmanlı Tekin ailesi, sakat olan iki çocuğuyla Bitlisin Mutki ilçesindeki çöplüklerde çöp toplayarak yaşam mücadelesi veriyor. Batman’da ikamet eden Resul Tekin, geçimlerini sağlamak ve sakat olan çocuğunu tedavi etmek için, engelli iki çocuğuyla çöplüklerde hayat mücadelesi veriyor.

 

Çocuğunu tedavi etmek için kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediğini ifade eden Tekin, yaşadığı sıkıntıları İLKHA’ya anlatı.

 

Devletin bombaladığı camide oğlumu kaybettim

Tekin, ilk mağduriyetlerini yaklaşık 20 yıl önce devlet tarafından köylerinin bombalanmasıyla yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Ben Batman ilinin Sason ilçesine bağlı Heybeli(Tanzi) köyünde ikamet etmekteydim. O zamanlar hayvancılık, bağ bahçe ve köy işleri ile meşgul olarak hayatımızı sürdürüyorduk.

 

Yaklaşık 20 yıl önce köyde PKK var, iddiasıyla devlet tarafında köy bombalandı. Karakoldan Camiye atılan bombada cami imamı dahil 9 kişi hayatını kaybetti. Bu olayda bir oğlum da hayatını kaybetti. Yaklaşık 400 hanelik olan köyümüzü terk ederek, Batman’a yerleştik.” dedi.

 

Tekin, “Köy bombalama olayında hayatını kaybeden oğlumun ve geride bıraktığı eşi ve yetimlerine de bakıyorum. Üç yıl önce zor şartlarda düğünü yaptığım bir çocuğumun da boşanmasıyla bu sıkıntılarımız daha da artı.

 

Çocuğumun ameliyatı için yardım bekliyorum

Okul okuyup sakat olan 16 yaşındaki lezgin ve 11 yaşındaki Arif ile birlikte Bitlis ve ilçelerindeki çöplüklerde çöp topluyoruz. Çocuklarım ancak hafta sonları okul tatil olunca gelebiliyorlar.

 

Oğlumun yanan boğazının tedavisi yapmak için ameliyat olması gerekiyor. Bunun için bir imkanım yoktur. Hayırseverlerden ve devletten yardım istiyorum. Daha önce var olan evimi ve arabamı satıp, borçlarımı ödedim. Hala bir sürü borcum var. Hiçbir imkanım yoktur. Şuan bir arkadaşın evinde kalıyorum. Kaldığım evin pencere ve kapıları olmadığı için poşet ve battaniyeyle kapatıyoruz.” dedi.

 

Eski sağlığıma kavuşmak istiyorum

Yaklaşık 7 yıl önce yandığını belirten 16 yaşındaki Lezgin Tekin, kendilerine yapılacak yardımla ameliyat olmak istediğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Bu halimle okula giderken arkadaşlarım içerisinde utanıyorum. Ameliyat olup, eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Ameliyat olmak için hafta sonları babamla gelip, çöp topluyoruz. Zaten çöp toplamaya çalıştığımız bu çöplüklerde sağlıklı bir hayat yoktur.

 

İş imkanlarının olamayışı ve mağduriyetimiz bizleri, hastalık saçan bu çöplüklerde hayat mücadelesi vermeye itmiştir” ifadesinde bulunarak yetkililerden yardım istedi.

 

Çöp toplamak değil, ders çalışmak istiyorum

Kendi yaşındakilerin hafta sonları oyun oynarken, kendisinin hastalık saçan çöplüklerde aile ekonomisine katkı sağlamak için mücadele ettiğini kaydeden 11 yaşındaki Arif Tekin ise, “Ben de ayağımdan sakatım. Hafta sonları okul tatil olunca babamla birlikte buraya gelip çalışıyoruz. Ben de diğer arkadaşlarım gibi okul tatil olunca ders çalışmak istiyorum. Ama imkanlarımız olmadığı için gelip çalışıyoruz.

 

Zengin iş adamlarından, hayırseverlerden ve yetkililerden Allah rızası için mağduriyetimizin giderilmesi ve abimin tedavisi için yardım bekliyoruz.” Diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir