• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Solhan'ın Elmasırtı köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye  Çağrı-Der, Solhan’ın Elmasırtı Köyünde ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenledi. Cumartesi günü Saat 13.30 başlayan programa köylüler yoğun ilgi gösterdi. 


Program öncesi yaklaşık olarak 80 adet Kuran’ı Kerim köy sakinlerine  hediye edildi.

 

Program Halis Hoca’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Programda Bingöl İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirilirken, mevlithan kardeşler de  Mevlid-i Şerif okudu. 

 
Programda Nizamettin Yaçin Hoca Zazaca bir konuşma yaptı. Yaçin, konuşmasında Peygamber Efendimizin güzel ahlakını anımsatarak  “O, yürüyen Kuran’dı. Allah insanları makam, mevki sahibi, servet sahibi ve bağ bahçe sahibi olsunlar diye yaratmadı. İnsanları ve cinleri ona kulluk etsinler  diye yarattı. Allah itaat etsinler diye Peygamber gönderdi. Allah, ‘Ey Peygamber git o insanlara söyle. Allah sizi kendisine kulluk edesiniz diye yarattı. Allah’ı seviyorsanız bana tabi olun ki,  Allah’u Teala da sizi sevsin.’ Hz. Ayşe (r.anha) diyor ki, Peygamber Efendimizin vefatından sonra sahabeler gelip bana sordular ya Ayşe! Allah’ın Peygamberi nasıldı.  Hz.Ayşe  dedi ki, ‘Siz hiç Kur’an okumadınız mı? Kur’an ne diyorsa, Peygamber Efendimizin (s.a.v)  ahlakı da oydu.’ Yani  eğer  Kur’an-ı Kerim canlı olsaydı onun zatı Hz. Muhammed (s.a.v) olurdu. Allah’u Teala bize yürüyen Kur’an olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v.) gönderdi. O halde bizler Peygamber Efendimizin davasına sahip çıkmamız lazım.” İfadelerini kullandı.

 

Program Nesim Hoca’nın okuduğu dua ile son buldu.

 

Programın bitiminde Elmasırtılılar, Programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu ve katılımcılara teşekkür edip bir sonraki programı sabırsızlıkla bekleyeceklerini dile getirdiler.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir