• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
Kahire`de Milyonlar Erdoğan`ı Selamlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`daki üst düzey bir bürokrata atıfta bulunan Zaman gazetesine göre Erdoğan, ziyareti sırasında Mısır`la stratejik ortaklık anlaşması imzalamayı planlıyor. Bunun yanı sıra Erdoğan, Mısır tarafıyla Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan krizi de görüşecek.

Türkiye-İsrail ilişkilerinde patlak veren krizin, Filistin ve Gazze`ye ayrıca Arap ülkelerindeki kitlesel ayaklanmalarda dile getirilen taleplere verdiği desteğin, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın popülaritesinin görülmemiş bir şekilde artmasına yardım ettiğini belirtelim.

Mısır`da ise son zamanlarda İsrail karşıtı eğilimler birden artı. Türkiye`nin Tel Aviv ile ilişkileri koparma kararı ise Mısırlı yöneticilerin halk tarafından güçlü bir baskıya maruz kalmasına neden oldu.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Mısırlı askerî yöneticilerle yapacağı görüşmede ayrıca Erdoğan`ın Gazze`ye gerçekleştirmeyi vaat ettiği ziyaret ele alınacak. Erdoğan "yasa dışı abluka" ve "işgal" altında bulunan Gazze`ye deniz yoluyla değil Mısır`ın Sina Yarımadası üzerinden gitme niyetinde olduğunu ifade etmiştir.
Bununla ilgili olarak İsrail, Mısır`a Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Gazze`yi ziyaret etmesini önlemesini rica ettiği bir mesaj gönderdi.

Mesajda, Erdoğan`ın bu hareketinin "tehlikeli sonuçlar" doğurabileceğinden bahsediliyor.

Bununla birlikte Jerusalem Post`a konuşan İsrail Millî Savunma Bakanı Ehud Barak, Türkiye ile ilişkilerin ciddi bir şekilde kötüleşmesine rağmen İsrail yönetiminin bu ülkeyi düşmanı olarak görmediğini söyledi. Barak`ın söylediklerine göre bu zıtlık zamanla son bulacak ve iki ülke arasındaki ilişkiler eski hâlini alacak.

Regnum, Rusya, Tercüme: BYEGM


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir