• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Dördüz bekleyen anne yetkililerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ilçesinde dördüz bebek bekleyen N.A, çocuklarının tam teşekküllü bir hastanede dünyaya gelmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu.

 

Evliliklerinden tam 4 yıl sonra çocuk müjdesi aldıklarını ifade eden N.A’nın eşi R.A, "Evlendiğimizden bu yana çocuğumuz olmadı. Biz de doktora gittik. Tedavinin sonucunda eşim gebe kaldı. Yapılan kontrollerde eşimin dördüz çocuklara hamile olduğu ortaya çıktı. Eşim şu an 7 buçuk aylık hamile. Erken doğum söz konusu olabilir. Doğum zamanı yaklaştı. Eşimin iyi bir hastanede doğum yapması gerekiyor. Dördüzlere bakmak zor, benim de maddi dorumum yok. Devletten yardım bekliyorum. Dördüzlerinin haftalık mama, bez ve erken doğum nedeniyle gelişimini tamamlamalarına yardımcı olacak ilaçlar lazım. Benim bunu karşılayacak maddi durumum yok.” diyerek yetkililere yardım talebinde bulundu.

 

 

N.A’nın doktoru Operatör Dr. Cengiz Çoksüer ise şöyle konuştu; “Dördüzlerin annesi, geçen yıl ‘Çocuklarım olmuyor.’ Diyerek bize geldi. biz’ de tedavi etmeye başladık. Tedaviden sonra dördüz gebelik oldu. Şimdi 30 haftayı geçti ve bebekler 1 buçuk kilo ağrılığında.  Anneyi doğum sancıları başlamadan önce yoğun bakımı iyi olan bir merkeze göndermek istiyoruz.” (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir